Reisende Jan Kovář reiser til slutten av Norge denne sommeren

Den reisende Jan Kovář fra Pardubice legger ut på sin neste sykkelpilegrimsreise rundt om i verden.

Jan Kovář på sine ekspedisjoner.

| Foto: Jan Kovář-arkivet

Ekspedisjonsår 2023

Som hvert år forbereder jeg meg maks en uke i forveien. Jeg skal sette bager, telt og sovepose på sykkelen. Litt tekstiler og litt hygiene til reisen. Reisen blir lang, mellom 7000 og 8000 km. Starten er i Liberec, deretter fortsetter vi langs den gamle grensen mellom Polen og Tyskland, delvis rundt Nisa-Oder-elven.

Jeg vil nå havnen i Ústí nad Svinou og derfra fortsette til Sverige med ferge. Og videre over Sverige til de avsidesliggende områdene av den norske polarsirkelen. Jeg vil unngå storbyer overalt og foretrekker å være i naturen. Jeg vil nå slutten av Norge og så tilbake til Tsjekkia.

Returen vil være rundt 10-15 september. I fjor reiste jeg til Portugal via Tyskland, Sveits, Frankrike, Amfora og Spania. I Spania kjørte jeg i sentrum hvor det er mye bakker og temperaturen var 40 grader celsius hver dag. Jeg har opplevd lokale branner her. Ellers gikk turen bra. Fra Portugal gikk ferden videre rundt havet og så kjørte jeg et stykke unna turistmålene mot Pyreneene. Retning Lyon rundt elven Rhõna. Og derfra tar du bussen hjem.

Jan Kovar

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *