«Revolt in the Sky», en dokumentar om en bursdagsfest med Nick Cave

» Opprør i himmelen » forteller historien om Nick Caves første band med eksklusive intervjuer med alle bandmedlemmene, inkludert co-produsent Mick Harvey.

nytt dokument, Opprør i himmelen vil utforske historien og arven til det gotiske kunst-punk-bandet The Birthday Party, som inkluderte sangeren Nick Cave og varte fra slutten av 1970-tallet til 1983. Dokumentaren får premiere i USA i løpet av uken.

Et klipp fra filmen viser hvor kaotiske og krevende konsertene til bandet kan være. Trommeslager Phill Calvert beskriver 1981-konsertene som » svært voldelig og farlig mellom gruppen og publikum «. Multiinstrumentalisten Mick Harvey, som også er en av filmens produsenter, husker hvordan konsertene gikk.» Det snødde noen kvelder », sier han, mens bilder av en hule med villøyne passerer forbi, skrikende inn i en mikrofon ved foten av scenen. » Det var ganske skummelt til tider. »

Harvey betror Rullende stein at denne forventningen var den mest nervepirrende delen av å delta på en bursdagsfest: » Det var skummelt å stå på scenen før ting gikk ut av kontroll. Ærlig talt, hvis ting falt fra hverandre og ble helt fysiske, så var øyeblikket tapt. Det er nok i spenningen som oppsto [que] nervene ble testet. Akkurat som en thriller eller skrekkfilm, er de beste aspektene å bygge og opprettholde spenning. »

Når han ser tilbake, tror Harvey at volden bare skjedde av og til. » Konsertene endte opp med en påtakelig spenning, og det var en stor del av opplevelsenhan sa. Det var ofte noe truende i luften, båret gjennom musikken og holdningen vår, men de anledningene det ble til halvvoldelige ordvekslinger brøt som regel trolldommen og ødela stemningen. Fremfor alt var det fiendskap mot publikums forventninger, som skjuler en slags motsetning i selve essensen av en liveopptreden. Men det var en del av det vi prøvde å utfordre, enkle antagelser om hva denne situasjonen burde handle om når det gjelder underholdning og kommunikasjon. »

Dokumentaren får premiere i USA 1. september, samtidig Nord-Amerika tur solo av Cave og vises i 55 byer over hele landet i september og oktober. Den vil være tilgjengelig for streaming på forespørsel senere i år.

Filmen, som kombinerer arkivopptak og animasjon, er den første autoriserte dokumentaren om gruppen. Har eksklusive intervjuer med Cave, Calvert, Harvey og den avdøde gitaristen Rowland S. Howard. Den følger bandets opprinnelse i Melbourne, deres reiser til London og Berlin før deres siste show i Melbourne. Cave og Harvey dannet senere Nick Cave and the Bad Seeds; Harvey forlot gruppen i 2009. Filmregissør Wim Wenders produserte filmen regissert av Ian White.

Harvey engasjerte seg i filmen, sier han, hovedsakelig for å sikre at den ble gjort riktig. » Jeg trodde det var viktig for noen å representere gruppen, ikke for å kontrollere innholdet, men å veilede det på en eller annen måte, informere de andre gjenlevende medlemmene og hjelpe direktørene med å unngå faktafeil.forklarer. Så noen anekdoter, i tillegg til at de ikke kommer i veien for en god historie, er veldig historisk nøyaktige, noe som er viktig. »

Når det gjelder arven til bandet, sier Harvey at han ikke har en klar idé ennå, i hvert fall hva han angår. » Vi var først og fremst et liveband, og det som skjedde der var vanskelig å gjenskape i studio, selv om vi ikke gjorde en så forferdelig jobb med det.forklarer. Det folk kunne oppleve var vår innspilte produksjon. Jeg antar at denne dokumentaren legger til det, eller kan legge til et nytt lag til forståelsen eller misforståelsen av hva bandet var. »

Kory Grow

Oversatt av redaksjonen

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *