Etter cyberangrepet er bruken av pantekuponger i «Maxima»-butikken gjenopprettet

Basert på informasjonen som er lagt ut på SIA «Maxima Latvija»-nettstedet, kan kupongen kun brukes på salgsstedet hvor innskuddspakken er sendt inn, samt med et maksimalt kupongbeløp på opptil 30 euro. Samtidig fortsetter arbeidet med å gjenopprette kupongbrukstjenesten levert av «Tomra Systems ASA».

Onsdag 19. juli ble bruken av kuponger gjenopprettet i “Rimi” og “Lidl” butikkjedene, samt i et stort antall “LaTS” butikker, og alle manuelle mottakspunkter fungerte uten problemer.

På samme måte fungerer alle mottakspunkter for manuell innskudd også uten avbrudd. Hvis bruk av en kupong på et bestemt innskuddspunkt for øyeblikket ikke er mulig, inviterer DIO deg til å lagre kupongen og bruke den senere – minimumsgyldighetsperioden for kupongen er ett år fra utstedelsesdatoen.

DIO-representanter minnet om at driften av selve taromaten ikke ble avbrutt, og det var mulig å overlevere pakker og motta kuponger i hele nettverket av innskuddspunkter.

LETA har rapportert at «Tomra Systems ASA» 16. juli oppdaget et storstilt cyberangrep, som direkte påvirket flere av selskapets datasystemer. På siden av «Tomra Systems ASA» er muligheten for bruk av pantekuponger på salgsstedet svekket.

Så snart et angrep blir oppdaget, blir det iverksatt umiddelbare tiltak for å stoppe det og redusere virkningen. Dette inkluderer å varsle relevante myndigheter og mobilisere alle tilgjengelige interne og eksterne ressurser for å begrense og nøytralisere hendelsen.

«Vi stengte umiddelbart flere systemer for å begrense angrepet, og nå vurderer Tomra Systems ASA om tjenestestabiliteten for kunder og ansatte kan reduseres,» sa selskapet. Samtidig er hovedfokuset for øyeblikket å gjenopprette driften av alle systemer så raskt som mulig.

Det rapporteres også at retten til å gi automatisk mottak av panteemballasje i Latvia er vunnet av den norske emballasjeinnsamlings- og sorteringsutstyrsprodusenten «Tomra Systems ASA» i anbudet om anskaffelse av tara- eller taromatmottaksmaskiner utlyst av DIO.

I Latvia startet pantesystemet for drikkevarepakninger i drift 1. februar 2022. Statens miljøtjeneste besluttet å overlate DIO til pantesystemet for drikkepakke i syv år i et anbud.

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *