Rupert Murdoch, plukker arvinger, umulig arv

Kongen sitter på en trone i resepsjonsrommet. Hans domstol i konsentriske sirkler kretser rundt ham, favoritter i nærheten, andre bak. Alle maser og manøvrerer for retten til publikum. For å gjøre dette må du gå gjennom en kvinne med flamboyant rødt hår som fungerer som en mellommann for monarken. Scenen fortalt av den tidligere britiske ministeren kommer ikke fra Ludvig XIVs tid, men fra 22. juni. Kongen det er snakk om er Rupert Murdoch, den allmektige australsk-amerikanske mediemogulen som holdt sin årlige storslåtte mottakelse i London.

All makten til Storbritannia var der, i Spencer House, en prestisjefylt bolig fra 1700-tallet.e århundrer hedret ved anledningen: statsminister Rishi Sunak og hans kone; minst elleve ministre og flere tidligere statsråder; Arbeiderpartiets opposisjonsleder Keir Starmer, akkompagnert av sitt partis ledende skikkelser; direktør for MI6, den utenlandske etterretningstjenesten; direktør for MI5, den innenlandske hemmelige tjenesten; innflytelsesrike kommunikasjonsrådgivere, redaktører, museumsbeskyttere… De kom alle til å metaforisk kysse den store lederens ring og passere under lupen av Rebekah Brooks, kvinnen som styrer Rupert Murdochs britiske anliggender, noen ganger omtalt som «adoptert datter».

På troskapsløftet beklager alle seg over helsen. I år ble ikke-agenarianeren sittende under hele mottakelsen. Hvis han holder seg skarp og holder seg à jour med verdensbegivenheter, er hans høye alder tydelig. Spøken hans, lansert i 1999 etter å ha overlevd prostatakreft («Det overbeviste meg om min egen udødelighet»), er nettopp det: en vits.

Fire tiår med forberedelser

Vi gjentar ryktene om denne påståtte nylige middagen hvor han sovnet på tallerkenen sin. På hans gjentatte fall, den artikkelen av Vanity Fair i kronikken fra mai. Hans merkelige fjerde skilsmisse i 2022 fra Jerry Hall, Mick Jaggers ekskone, ble noen dager senere fulgt av kunngjøringen om ekteskapet hans med den evangeliske Christian Ann Lesley Smith. Men ingen tør å fornærme ham ved å nekte å gå på festen hans. Lovvalg står for døren høsten 2024, og mediestøtte er allerede i gang.

Milliardærens skumring tar aldri slutt. Hans arvefølge har fascinert i rundt tretti år at «murdokologer» har undersøkt de minste handlingene og gestene til etterkommere. Mannen har seks barn fra tre forskjellige ekteskap: Prudence, 65, født fra første ekteskap, som aldri har vært i familiebedriften og presenterer seg som «Husmor» ; Grace og Chloe, 22 og 20 år, fra sitt tredje ekteskap, som deler samme arv som de andre, men har ingen stemmerett i familiebedriften; og de tre viktigste, de fra det andre ekteskapet, Elisabeth (54), Lachlan (51) og James (50).

Du har 91,2 % av denne artikkelen igjen å lese. Følgende er kun for abonnenter.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *