En ny idrettshall skal bygges for Ķekava videregående elever / Artikler

Omtrent 1500 elever studerer ved Ķekava ungdomsskole fra 1. til 12. klasse. Ķekava ungdomsskole overvinner mangelen på plass til idrettstimer, hvordan kan det gjøres.

«Vi har idrettstimer for 2-3 klasser samtidig og ute samtidig. Derfor klarte ikke idrettshallen som lå ved siden av det gamle videregående skolebygget å gi idrettstimer til elevene. Idrettstimer for barneklasser holdes i hallen, eldre klasser spiller idrett i foajeen i 2. etasje. Bordtennistimer holdes der,” sa Sandra Pugovka, direktør ved Ķekava videregående skole.

Andre muligheter ble også utnyttet, for eksempel den nærliggende Ķekava Sports Club og infrastrukturen til barneskolebygningen. Barnas foreldre sa også at bygget var for lite for barna i kroppsøvingstimene og at det var et akutt behov for et nytt gymbygg.

Ķekaviete Iveta: «Det er så mange barn her i Ķekava-regionen, både store og små. Jeg tror de store barna vil ha godt av et sted å trene.»

Kristen far, Kristen fra Čekav: «Jeg tror det er nødvendig, fordi det er for få av dem.»

Byggingen av en ny idrettshall for Ķekava ungdomsskoleelever ble inkludert i bystyrets byggeplaner for flere år siden.

Endelig ble det i år tatt grep for at hallen kunne bygges i løpet av de neste to årene.

«Akkurat nå ser jeg en ekte videregående elev [skaita] veksten og mangelen på innendørsidrett, vedtok bystyret å begynne å løse dette problemet i år. Anskaffelsen er annonsert, vi vil snart vite prisen,» sa Juris Žilko, styreleder i Ķekava fylkeskommune («For utviklingen av Latvia»https://www.lsm.lv/»Izaugsme»).

I august planlegger rådet å levere alle nødvendige dokumenter for å få lån til Kommunestyret for kontroll og tilsyn med lån og garantier.

«Det koster 2,5-3 millioner euro for denne idrettshallen, som har to idrettsbaner – for basketball, fotball, minivolleyball, innebandy, trenerrom, inventarrom, alt det minste som er nødvendig for å organisere et idrettsutdanningsprogram kvalitet,» la til. leder av kommunen.

Mens de venter på uttalelsen fra Kunnskapsdepartementet, samler også regionale idrettsaktivister inn underskrifter på nettstedet «manabalss.lv» for bygging av en skøytebane.

For øyeblikket er det to utendørs hockeybaner i Ķekava-området. Den ene nær ungdomsskolen, og den andre i Baldone, i år vil det også være en tredje skole i Baloži. Hockeyhallen av lukket type er så langt ikke inkludert i investeringsutviklingsplanen.

«Vedledere kan støtte det, men det vil være vanskelig å forutsi en spesifikk frist når en slik hall kan realiseres,» sa Žilko.

DPRD uttalte at dagens prioritering er bygging av en studentidrettshall i fremtiden, redusering av køer i barnehager og omstrukturering av veiinfrastruktur.

Skrivefeil?

Marker tekst og trykk Ctrl+Enterå sende tekstbiten som skal rettes til redaktøren!

Marker tekst og trykk Rapporter feil knappen for å sende tekstutdraget for retting til redaktøren!

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *