Russerne må krysse Norge for å komme til hjemmebanen i Finland. «Veien er mer enn 3,3 tusen kilometer og tar oss seks dager»

«Vi kunne ikke forestille oss livet uten Finland. Dette er vårt andre hjem,” sier Maksim og Olga, hovedpersonene i rapporten publisert i “Helsingin Sanomat.” Et par i femtiårene som har besøkt Finland siden 1990-tallet, innrømmet at turen deres fra Moskva til Savonlinna-regionen i det sørøstlige Finland er for tiden en utfordring, med en befolkning på mer enn 3,3 tusen km og tar dem seks dager.

Ifølge dem er finske myndigheters nåværende praksis «urettferdig og påvirker alle russere».

På begynnelsen av sommeren ble innreise- og transittkriteriene gjennom Finland for russiske statsborgere skjerpet. For øyeblikket, ved den finske grensen, må russere bevise en «gyldig grunn» for besøket, inkludert behovet for å møte opp personlig for å håndtere saker knyttet til forvaltning eller vedlikehold av fast eiendom.

Inntil nå var det å eie eiendom i Finland en slags «pass». Fra og med juli er dette ikke lenger nok. Russere – skrevet «HS», hvis de har gyldig visum, kan imidlertid reise til Finland, så vel som til andre Schengen-land, gjennom Nord-Norge, og omgå finske restriksjoner.

Nylig ble det rapportert at russere hadde begjært president Sauli Niinisto i håp om en lempelse av grensestriksjonene, som – som de innrømmer – også rammer vanlige russere som har eid sommertomter i Finland i årevis. Den ble signert av flere hundre mennesker.

I juni, på et møte med presidenten og den stående ministerkomiteen for utenriks- og sikkerhetspolitikk, ble det besluttet å ytterligere begrense russernes innreise i landet, samt deres mulighet til å reise innenfor Schengen-området, og kun tillate «nødvendig reise». » for å «hindre misbruk». Bevegelsen av russiske borgere over hele landet kan ytterligere «true Finlands internasjonale forbindelser», heter det i uttalelsen.

Finland strammet inn visumpolitikken overfor russere for første gang i fjor høst, etter Baltikum og Polen. Myndighetene, med henvisning til skade på internasjonale forbindelser, begrenset deretter betydelig innreise og transitt av russere gjennom Finland på grunnlag av et klassisk turistvisum. Avgjørelsen ga imidlertid en rekke unntak, inkludert: familiære årsaker, utdanningssaker, samt saker knyttet til arbeid eller eiendom.

Przemysław Molik fra Helsingfors

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *