Japanske kvinner bryter Norge og når kvartfinale etter åtte års pause – Fotball – Sportacentrs.com

I gruppespillet oppnådde de japanske kvinnene overbevisende seire mot Zambia (5:0), Costa Rica (2:0) og Spania (4:0).

Norge gikk så vidt gjennom nåløyet i elimineringskampen, tapte den første kampen (0:1) mot vertene New Zealand, deretter uavgjort (0:0) mot Sveits og slo det filippinske landslaget (6:0).

I de seks foregående kampene mellom det japanske og norske landslaget dette århundret vant Japan fem ganger og Skandinavia var vellykket én gang.

I første halvdel av dagens kamp hadde det japanske laget et klart overtak, men ved 15-minutters pause ble stillingen 1:1. I det 15. minutt sendte Barcelonas midtbanespiller Ingrida Engena ballen i eget mål. På bare fem minutter utlignet det norske laget igjen ved å presist treffe London «Chelsea»-midtbanespiller Guro Reiten.

Etter pause ble Japans territorielle overtak jevnet ut, men denne gangen var det kun representanter for den stigende solens land som scoret, Risa Shimizu scoret sitt første mål i turneringen i det 50. minutt og Hinata Miyazawa befestet Japans ledelse med det femte målet. turneringsmål på slutten av ordinær tid.

2011 verdensmestere og 2015 toer-up Japan møter vinneren av kampen Sverige-USA i kvartfinalen 11. august i Auckland.