TikTok begynner å være vert for sine europeiske brukeres data i Irland

[Article publié le mardi 5 septembre 2023 à 14h38 et mis à jour 15h25] Stilt overfor mistillit fra offentlige myndigheter,Det sosiale nettverket TikTok sa tirsdag 5. september at det har begynt å være vert for dataene til sine europeiske brukere i Irland. » Vårt første datasenter i Dublin, Irland er allerede operativt og migreringen av europeiske brukeres data til dette senteret har allerede startet, mens våre to andre sentre i Norge og Irland er under bygging. «, sa datterselskapet til den kinesiske giganten ByteDance i en pressemelding.

TikTok-medgründeren tapte 17 milliarder dollar i 2022

Denne flyttingen forventes å fortsette til slutten av 2024 når alle tre datasentrene er operative. Kalt Clover og annonsert i mars, representerer dette prosjektet en årlig investering på 1,2 milliarder euro for TikTok. Samtidig etablerte det sosiale nettverket et partnerskap med det britiske selskapet NCC Group som driver med cybersikkerhet. Denne vil være ansvarlig for å utføre » uavhengig revisjon » implementert databeskyttelse, » overvåke dataflyt «før» rapportere enhver hendelse «.

Beskytt dataene til europeiske brukere

Disse bestemmelsene, modellert etter tiltak pålagt det sosiale nettverket i USA, tar sikte på å hindre ByteDance-ansatte lokalisert i Kina fra å få tilgang til » beskyttede data » Europeere, forsikret TikTok-tjenestemenn under en telefonkonferanse med journalister. Disse beskyttede dataene inkluderer de virkelige navnene på brukerne, deres e-postadresse, telefonnummer eller IP-adresse til sluttenhetene deres, samt personopplysninger i henhold til europeiske forskrifter.

På den annen side vil visse aggregerte data, offentlige eller nødvendige for nettverksinteroperabilitet, fortsette å sirkulere og lagres utenfor kontinentet. På spørsmål, nektet TikTok å avsløre prosentandelen av data som allerede er overført fra deres nåværende datasentre i USA og Singapore.

TikTok, som har 150 millioner brukere i USA og 134 millioner i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet, hevder fullstendig juridisk separasjon med sine enheter i Kina og har alltid avvist all datadeling med kinesiske myndigheter. Morselskapet ByteDance måtte imidlertid innrømme i desember 2022 at ansatte hadde tilgang til dataene til to amerikanske journalister under en intern etterforskning av datainnbruddet.

Siden den gang har land som Australia, Belgia og Canada, samt EU-kommisjonen, forbudt underholdningsappen fra de profesjonelle telefonene til sine embetsmenn. Den amerikanske delstaten Montana har annonsert et fullstendig forbud mot appen, selv om avgjørelsen er anket.

» TikTok overholder for øyeblikket ikke europeisk lov » om respekt for personopplysninger, « fordi det er bevist at dataene gikk til Kina «, og» ennå ikke helt i samsvar » til de nye europeiske reglene, som fra 25. august fokuserer på svært store digitale plattformer, erklærte tirsdag delegaten til den franske digitalministeren Jean-Noël Barrot i et intervju med Sud Radio.

Parlamentsmedlemmene krever stans av aktivitetene i Frankrike

I juli ba franske senatorer til og med regjeringen om å » suspendere TikTok i Frankrike og be om suspensjon innen EU «hvis det sosiale nettverket ikke avklarer arten av sine forbindelser med kinesiske myndigheter innen 1. januar 2024 og ikke innfører moderering» effektivt » og en » effektiv alderskontroll «.

Videoer streamet av appen» kan være partisk til fordel for kinesiske myndigheter, som ønsker å oppildne uroligheter som sannsynligvis vil svekke bildet av demokrati », fastslo kommisjonen i sin rapport. » Vi er grunnleggende uenige i konklusjonene i denne rapporten, som ikke gjenspeiler fakta nøyaktig «, svarte det sosiale nettverket til AFP. » Det er skuffende at kommisjonen har brukt så mye tid og ressurser på å fremme de samme misoppfatningene » han la til.

Under en pressekonferanse kunngjorde André Gattolin (presidentflertall), visepresident for kommisjonen » hans fullstendige tvil om levedyktigheten til TikToks økonomiske modell, noe som tyder på at det ikke er et økonomisk foretak, men et politisk foretak å innhente personopplysninger «.

Med henvisning til cybersikkerhetsrisikoer ønsket MEP-ene også å utvide forbudet mot appen i Frankrike – foreløpig kun til tjenestemenn – til alle ansatte i offentlige eller private operatører. livsviktig «.

TikTok har siden annonsert implementeringen av verktøy for forskere og regulatorer, en ikke-tilpasset feed, slutt på personlig tilpassede annonser for mindreårige og et nytt alternativ for innholdsrapportering. Den franske avdelingen har også besluttet å erstatte sin kinesisk-kanadiske president Zhao Tian med amerikanske Adam Presser som direktør for globale operasjoner.

(Med AFP)

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *