Russland inkluderte Norge på listen over fiendeland

Den russiske regjeringen har inkludert Norge på listen over fremmede land som utfører fiendtlige handlinger mot russiske diplomatiske og konsulære representasjoner i utlandet, rapporterte Ministerrådets nettsted, sitert av TASS og BTA.

«Ordre ble vedtatt i utførelsen av dekretet fra presidenten i Den russiske føderasjonen om anvendelse av tiltak for påvirkning mot fiendtlige handlinger fra fremmede land.» Dekretet innebærer en begrensning, om ikke et fullstendig forbud, på fiendelandenes mulighet til å utnevne ansatte til ambassader, konsulater, representasjoner av statlige organer og institusjoner lokalisert på Russlands territorium,» sa han. Erklærte regjeringen i en pressemelding .

Det skal bemerkes at i listen godkjent av regjeringen, i tillegg til de navngitte landene, er antallet personer lokalisert på Russlands territorium som de respektive fiendelandenes diplomatiske oppdrag, deres konsulater, representasjoner av organer og institusjoner med. det er også nevnt at staten kan inngå arbeidsavtaler. «I henhold til de nye ordrene er det satt en grense på 27 personer for Norge,» sa den russiske regjeringen.

Reuters minner om at Norge i april utviste 15 russiske diplomater for angivelig spionasje og at Moskva som svar utviste 10 norske diplomater.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *