Selskapet DNO har oppdaget en viktig gassforekomst i Norge, det største funnet der det siste tiåret | iRADIO

Det norske olje- og gasselskapet DNO registrerer et betydelig gass- og kondensatfunn i den norske byen Carmen. Ifølge selskapet mandag er funnet det største på norsk kontinentalsokkel det siste tiåret. Selskapets aksjer steg mer enn 18 prosent på nyhetene.
Oslo

Del på Facebook
Del på Twitter


Del på LinkedIn


trykkKopier URL-adressen
Kort adresse

Lukk
Norge kan øke gassproduksjonen takket være nytt felt (illustrasjonsbilde) | Kilde: Fotobank Profimedia

Et foreløpig anslag antyder at utvinnbare ressurser kan være 120 til 230 millioner fat oljeekvivalenter. Medianverdien er 175 millioner fat oljeekvivalenter, noe som gjør forekomsten til et av de største funnene på norsk kontinentalsokkel siden 2013.

Carmen er selskapets sjette oppdagelse UNDER i Troll-Gjöa-området fra 2021. Ifølge selskapet viser funnet at det fortsatt er mulig å gjøre viktige funn nær eksisterende infrastruktur.


Krigen i Ukraina vekket LNG-virksomheten som et Frankensteins monster, sier en amerikansk aktivist

Les artikkelen


Det nye funnet kommer etter at Norge økte gassproduksjonen for å fylle et tomrom etter stopp av nesten all gassimport fra Russland til Europa etter invasjonen av Ukraina. For å opprettholde disse tilleggsreservene på lengre sikt er det nødvendig med utvikling av nye forekomster.

Carmen-feltet ligger i et område hvor letelisensen eies 50 prosent av Wellsley Petroleum, 30 prosent av DNO og 10 prosent hver av Equinor og Aker BP.

DNO ble grunnlagt i 1971. I tillegg til Nordsjøen opererer selskapet også i Midtøsten og Vest-Afrika. Selskapet har interesser i lete-, utviklings- og gruvelisenser i Norge, irakisk Kurdistan, Storbritannia, Nederland, Elfenbenskysten og Yemen.

CTK

Del på Facebook
Del på Twitter


Del på LinkedIn


trykkKopier URL-adressen
Kort adresse

Lukk
roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *