Grunnskoler i Tyskland krever ikke lenger resultater i idrett

Utdanningsmyndigheter har bestemt seg for å gjøre livet enklere for barn ved ikke lenger å holde konkurranser i den årlige idrettskonkurransen – «Bundesjugendspiele». Ifølge initiativtakerne til reformen skal idrett bringe glede, også til barn som ikke liker det.

Vanligvis, i føderale ungdomsidrettsspill om våren, konkurrerer grunnskoleelever i sprint, lengdehopp og kule, i tillegg til at det kan være gymnastikk og svømming. Tjue prosent av deltakerne, de beste, mottar et æresbrev med segl og signatur fra Tysklands president, 50 prosent med gjennomsnittlige resultater – et vinnerbevis, resten – et deltakelsesbevis.

Denne Spartakiade er obligatorisk for alle elever opp til 10. klasse. Nå er det imidlertid lurt å skåne sjelene til de yngste elevene, fordi det er for tidlig for dem å oppleve smerten ved tap. I fremtiden vil prestasjoner bli registrert ikke nøyaktig i minutter eller centimeter, men i rammen «fra til».

Tilhengere av reformer hevder at det viktigste er barnets fysiske og mentale helse, evnen til å jobbe i et team, hjelpe andre, respektere motstandere og ikke jage resultater. Men det er sant at det er vanskelig å forestille seg for eksempel en fotballkamp der mål som scores ikke er viktig.

Kritikere hevder at barn må være forberedt på livet i samfunnet, orientert mot suksess og resultater, og må også læres opp til å akseptere og vurdere sine feil for å møte dem i voksen alder.

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *