Selv 4000 skritt om dagen reduserer risikoen for død

Ny forskning omstøter den langvarige troen på at folk må nå en terskel på 10 000 skritt per dag for å forbedre helsen.

Å gå bare 4000 skritt om dagen er assosiert med lavere risiko for død, ifølge en analyse publisert tirsdag i European Journal of Preventive Cardiology.

Studien samlet resultatene fra 17 studier som så på helsefordelene forbundet med trinntelling i seks land. De minst aktive personene i studiene tok omtrent 4000 skritt om dagen, og likevel ble risikoen for død uansett årsak redusert. Jo flere skritt folk tar, jo lavere er risikoen for død.

Ifølge studien var hver ekstra 1000 skritt per dag assosiert med en 15 % reduksjon i en persons totale risiko for død.

Resultatene viste at unge mennesker hadde en større reduksjon i den totale risikoen for død sammenlignet med eldre.

Hovedbudskapet er at vi må ta så mange grep som mulig og starte så tidlig som mulig for å ha størst helsegevinst.

Studiene inkluderte nesten 227 000 deltakere, hvorav de fleste var generelt friske, og ble fulgt i gjennomsnitt i syv år. Deltakerne kommer fra Australia, Japan, Norge, Spania, Storbritannia og USA.

Ved å se spesifikt på risikoen for død fra hjerte- og karsykdommer, fant forskerne at å gå minst 2337 skritt per dag reduserte risikoen, med hver ytterligere 500 skritt per dag assosiert med ytterligere 7% reduksjon i risiko.

Studien antyder at for personer under 60 år reduserer det å gå mellom 7 000 og 13 000 skritt per dag den totale risikoen for død med 49 %. For personer i alderen 60 år og eldre reduserer risikoen med 42 % å gå 6000 til 10 000 skritt om dagen.

Ideen om at 10 000 skritt er den avgjørende dagskvoten er en misforståelse, selv om det er et sunt mål.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *