Skottland overrasker Norge med to sene mål og dristige blikk for EM 2024-kvalifiseringen – over hele verden og hjemme

Skottland fullførte et sent comeback 0-1 til 2-1 mot Norge i en gruppe A-kvalifiseringskamp til neste års fotball-EM.

Vertene, hvis lagoppstilling inkluderte navnene til Erling Holland og Martin Jodegaard, hadde en fordel gjennom hele kampen.

I det 60. minutt felte Ryan Porteous Nederland i Cornemuse-feltet, og han omsatte enkelt straffen til å score sitt 54. mål i 2023 i sin første kamp for landet sitt siden september i fjor.

Seks minutter fra slutten av ordinær tid ble Manchester City-målscoreren byttet ut og Lyndon Dykes utlignet i det 87. minutt etter at en rekke norske forsvarsfeil forlot ham i skuddposisjon i feltet.

Bare 120 sekunder senere passerte John McGinn for Dykes og han passet til Kenny McLean som fyrte av ballen i nedre høyre hjørne av hjemmemålet.

Etter denne suksessen inntar Skottland førsteplassen i gruppe A med totalt 9 poeng, mens nordmennene inntar tredjeplassen med kun ett poeng.

I en EM 2024-kvalifiseringskamp i gruppe F spilte Estland uavgjort 1:1 mot vertene Aserbajdsjan. Rauno Sapinen satte gjestene i ledelsen i det 27. minutt, men Anton Krivotsyuk utlignet 23 minutter før tid.

I den estiske reserven var spissen til Lokomotiv Plovdiv – Erik Sorga.

Det estiske laget ligger på fjerdeplass etter sitt første poeng, mens Aserbajdsjan er på femteplass, også med ett poeng så langt.

Følg vår kanal «Sport sur BNT» på Viber

Følg oss på Facebook for å holde deg oppdatert om de siste sportsnyhetene

Finn BNT på sosiale nettverk: Instagram, Facebook, LinkedIn, Tikk takk

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *