SNC-Lavalin | Det forventes nye transaksjoner etter salg av eiendeler i Skandinavia

(Montreal) SNC-Lavalin selger sine ingeniøraktiviteter i de skandinaviske landene. Denne transaksjonen viser ifølge eksperten at det er interesse for visse eiendeler som ingeniørfirmaet i Montreal prøver å selge.


Selskapet har inngått en avtale med det franske firmaet Groupe Systra om å selge sine ingeniøraktiviteter i Danmark, Sverige og Norge, meldte SNC-Lavalin fredag. Verdien av de solgte eiendelene er estimert til 80 millioner pund sterling eller omtrent 136 millioner CAN.

Transaksjonen forventes å avsluttes til høsten og vil være fordelaktig for Quebec-selskapet, sa ledelsen i en pressemelding.

Kunngjøringen er en del av en strategisk forretningsgjennomgang initiert av SNC-Lavalin i mars. «I dag optimaliserer denne avtalen vår forretningsportefølje ytterligere for å sikre at vi distribuerer kapital og menneskelige ressurser i områdene med størst potensial for verdiskaping,» sa president og administrerende direktør Ian Edwards.

Analytiker Benoit Poirier i Desjardins Capital Markets mener at et av hovedelementene i strategisk evaluering er å finne ut hvilke regionale aktiviteter som kan generere tilfredsstillende marginer. – Dagens kunngjøring tyder på at dette ikke var tilfellet med skandinavisk virksomhet, avslutter han.

SNC-Lavalin var i stand til å få en «veldig attraktiv» pris for et selskap som genererer lave marginer, sa Poirier. «Transaksjonen vil ikke bare tillate SNC-Lavalin å distribuere kapital til sine prioriteringer og finansiere gjenværende totalentreprise-tap, men vil også bidra til generell marginforbedring for ingeniørtjenester.» »

SNC-Lavalins lille størrelse i regionen bør sikre at aktivitetene genererer lave marginer, sa analytiker Maxim Sytchev i National Bank Financial. «Vi mener at grunnene til å støtte transaksjonen er gode for begge parter, spesielt ettersom Systra har en relativt stor tilstedeværelse i regionen. »

Analytikeren mener avtalen demper bekymringene for hvorvidt SNC-Lavalin vil finne kjøpere for eiendeler som har underprestert forventningene. «Hvis SNC-Lavalin ønsker en verdivurdering som kan sammenlignes med WSP eller Stantec, må selskapet ytterligere redusere driften, inkludert Linxon, men også drifts- og vedlikeholdsaktiviteter og muligens gjenværende eierandel i Highway 407. »

Edwards har allerede sagt at datterselskapet Linxon, som spesialiserer seg på prosjektelektrifisering, var blant aktivaene som ble målrettet mot den strategiske gjennomgangen.

Strategien går i riktig retning, mener Mr. Sytchev, som sier han får mange spørsmål fra investorer som vil vite om det er på tide å satse på en snuoperasjon. «For dette er det å skape konstante kontantstrømmer en nødvendig betingelse», mener han.

Tvert imot, Mr. Poirier mener det er et godt tidspunkt å kjøpe selskapets aksjer. Den påpeker at aksjen handles til en røverpris på rundt 5 ganger 2024-prognosen før renter, skatt, avskrivninger og amortisering (EBITDA) i forhold til jevnaldrende.

Selskapets økonomiske resultater har svingt de siste årene, hovedsakelig på grunn av nøkkelferdige bestillinger. SNC har ikke tilbudt denne typen prosjekter siden 2019 på grunn av hyppige kostnadsoverskridelser.

Selskapet har tre til å fullføre før denne divisjonen stenges. Dette er Réseau express métropolitain (REM) i det større Montreal-området, Trillium light rail line i Ottawa og Eglinton line i Toronto.

I mai gjentok Mr. Edwards at de to Ontario-prosjektene nærmer seg ferdigstillelse og at REM går «veldig bra». «REM var 75 % fullført i slutten av mars. Våre kvartalstap er i tråd med våre prognoser,» sa han på en telefonkonferanse med finansanalytikere den gang.

SNC-Lavalin-aksjen begrenset seg til rundt $57 til $60 mellom 2008 og 2018, før en stor korreksjon i aksjen. Aksjene har steget nesten 45 % hittil i år, men handles fortsatt nesten 40 % under 2018-toppen.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *