Snus – den moderne tids svøpe ᐉ Nyheter

Ordfører i Vrabnica-regionen, Mladen Mladenov, som er ansvarlig for programmet for forebygging og kamp mot forbudte stoffer i hovedstadsregionen, med en forklarende kampanje om noen av de farligste vanedannende stoffene og deres risiko.

Ordfører i Vrabnica: Forbud er ikke alltid et godt valg for å forhindre antisosial oppførsel til mindreårige

Snus – dette er nikotinposer som inneholder et fuktig pulverisert tobakksprodukt som holder seg lenge i munnen. Snus markedsføres som oral nikotin og i mange land brukes det av røykere som ønsker å slutte, men uten varige resultater.

Oraltobakk, inkludert snus, har vært forbudt i EU siden 1992. Unntakene er Norge og Sverige.

I Bulgaria er snus også forbudt for salg til mindreårige, men de største forbrukerne er nettopp ungdommer som er vanedannende og setter helsen sin på spill – ungdom stopper ikke ved én pose, og den enorme dosen nikotin tatt (fra flere poser) utgjør mange risikoer, bortsett fra den første følelsen av svimmelhet, vektløshet og desorientering.

Bruken av snus er vanedannende og har negative helsekonsekvenser fordi det ved inntak gir like mye nikotin som 60 sigaretter.

Det er bevist at tenåringer som bruker snus senere blir til røykere og til og med kombinerer sigaretter og snus.

Folk som begynte å bruke snus som tenåringer, har vanskeligere for å slutte med nikotinprodukter.

De kjemiske ingrediensene i den er tilleggsfaktorer for utviklingen av en rekke svulster og tumorlignende formasjoner og en forutsetning for utvikling av allergier hos hver bruker.

Snus øker risikoen for tannkjøttskader, diabetes type 2, demens, luftveissykdommer og psykiske lidelser.

Allerede 6. februar 2008 bekreftet den vitenskapelige komiteen for nye og identifiserte helserisikoer (EHCRI) i EU-kommisjonen de skadelige helseeffektene av munntobakk (snus) og andre røykfrie tobakksprodukter. Spesialister har kommet til at alle røykfrie tobakksprodukter inneholder kreftfremkallende stoffer som forårsaker en rekke uheldige helseeffekter. I tillegg kan røykfri tobakk i enhver form forårsake kreft, øke risikoen for død etter hjerteinfarkt og føre til avhengighet.


cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *