Studenter fra Česká Lípa fikk poeng i Las Vegas med hydrogenformelen

Fra fylkesetet i Liberec-regionen til den største byen i Nevada. Dette var akkurat reisen til Pink Hawk-elevteamet fra den tekniske ungdomsskolen i Česká Lípa til verdensfinalen i bilmodellløpet for hydrogen – Horizon Hydrogen Grand Prix, som fant sted fra 11. til 14. november og ble arrangert i Las Vegas, USA i september.

Til tross for kvalifiseringsløpet kom Pink Hawk-laget med suksess til finalen, hvor de tok en sensasjonell 8. plass selvsikkert best av totalt fire tsjekkiske lag som deltok i arrangementetj. Den tsjekkiske Hydrogen Technology Platform (HYTEP) hedret også det vellykkede tsjekkoslovakiske teamet.

Hydrogen Grand Prix World Finals i Las Vegas markerte avslutningen på årets serie med internasjonale H2GP PRO-løp. Det er tusenvis av studenter fra rundt tjue land i dem deltar i selvbygde, standardiserte modeller av elbiler i skala 1:10 som går på hydrogen. Nærmere bestemt i modeller som kombinerer en hydrogen PEM-celle og akkumulatorer, akkurat som i ekte FCEV-biler.

Českolip-teamet kom seg til den globale finalen takket være tidligere suksesser i de tsjekkiske H2GP PRO-løpene. «På vårens kvalifiseringsløp i Sedlčany nådde laget vårt den nasjonale finalen fra 6. plass. Vi forberedte oss imidlertid godt til den tsjekkiske finalen i Ostrava i mai og tok en flott andreplass. Som et resultat kom laget til verdensfinalen i Las Vegas.» sa Mgr. Vendulka Vorlová, nestleder ved den tekniske videregående skolen i Česká Lípa.

De brukte tre måneder på å sette sammen den lånte modellen og øve på å kjøre den i treningsstudioet

Forberedelsene til hydrogenformelløpene ble innledet av lange måneder med forberedelser – blant annet måtte elevene først sette sammen bilen selv. «Vi lånte bilsettet fra programvareingeniøravdelingen ved fakultetet for kjernefysisk og fysisk teknikk ved det tsjekkiske tekniske universitetet i Děčín. Det tok teamet vårt tre måneder å sette sammen hele bilen på en funksjonell måte. Elevene jobbet mange timer utenom timene med å bygge lekebilen, men viet seg også til kjøreteknikker under treningsøktene i skolens gym. understreket Vorlová.

Pink Hawk-studentteamet på seks personer, bestående av Adam Jílek og Josef Major (sjåfører) samt Josef Zimandl, Matěj Romanovský, Lukáš Hlavnička og Ivan Turek (mekanikk), under pedagogisk ledelse av Ing. Vendulky Vorlové (jr.) og Ing. David Svoboda , med denne bilen deltok han så i verdensfinalen i Las Vegas.

Her måtte laget først gjennomføre et to timer langt kvalifiseringsløp, hvorfra de rykket opp fra tredjeplassen. I finalen, som fant sted 13. september og varte i seks timer i strekk, tok laget en utmerket åttendeplass. Av de fire tsjekkiske lagene som deltok i verdensfinalen i Horizon Hydrogen Grand Prix, ble Pink Hawk-laget den beste tsjekkiske representanten, og overgikk lagene fra Sveits, Slovakia, Singapore eller det tilreisende USA.

Det mest suksessrike tsjekkiske teamet ble også anerkjent av den tsjekkiske Hydrogen Technology Platform

Den tsjekkiske Hydrogen Technology Platform (HYTEP) bestemte seg også for å belønne Pink Hawk-studentteamet for sin utmerkede representasjon og for å motivere studenter til videre studier. Teamet kan se frem til en spesiell belønning på $1000 fra henne.

«Fra perspektivet til den tsjekkiske hydrogenteknologiplattformen er vi fornøyd med suksessen til alle tsjekkiske studenter. Det er klart for oss at det må være både økonomisk og tidkrevende å forberede et lag til å være «verdensklasse». Vi ønsker i det minste symbolsk å hedre deres harde arbeid og besluttsomhet utover den obligatoriske skolegangen med et økonomisk bidrag. Vi tror at i tillegg til suksess på den internasjonale scenen, vil HYTEPs pris også gi ytterligere motivasjon for ytterligere interesse for dette feltet og studier for alle teammedlemmer.» forklarte Václav Bystrianský, styremedlem i den tsjekkiske Hydrogen Technology Platform.

I følge Bystrianský kan suksess oppnås i lignende løp, som den nylig avsluttede Horizon Hydrogen Grand Prix World Final å bygge et langsiktig forhold til hydrogenteknologier blant studenter. Og etter hans mening er det sannsynlig at noen studenter vil vie seg til dette feltet i løpet av studiene.

«Det kan sies at til og med en stor del av den voksne befolkningen ofte vakler i området for hydrogen-«utdanning». Hydrogenteknologier og den stadig utviklende lovgivningen tillater ennå ikke et enhetlig utdanningskonsept, spesielt ikke i videregående skoler. Muligheter som dette lar studentene komme i kontakt med noe som de eldste har gått glipp av og som vi ofte først møter i våre profesjonelle liv.» konkluderer Václav Bystrianský, styremedlem for den tsjekkiske Hydrogen Technology Platform.

Kilde: pressemelding

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *