Sveits og Norge kvalifiserte seg til åttendeplass

Thibaut Simon, Media365, postet søndag 30. juli 2023 klokken 11:37.

Sveits kvalifiserte seg først i gruppen etter uavgjort mot New Zealand (0:0). Norge knuser Filippinene (6-0) og tar andreplassen.

Til tross for uavgjort 0-0 mot New Zealand i en kamp med få sjanser, Sveits ender på toppen av gruppe A med fem poeng. Uten tap med seier og to uavgjorte, uten å slippe inn et eneste mål, brukte ikke Nati talentet sitt mot vertslandet. Med kun tre skudd i kampen trengte ikke Sveits å tape for å gå videre til neste runde, og det gjorde det. I 1. runde møter Sveits enten Spania eller Japan, lørdag 5. august klokken 07:00.

New Zealands desillusjon

New Zealand kan finne suksess med seier eller håp om et dårlig resultat for Norge. Dessverre gikk ingenting etter planen. Foran hjemmepublikummet møtte et av vertslandene det sveitsiske forsvaret og manglet kraften til å håpe på en lykkelig slutt. Etter en enestående seier mot Norge (1-0), satte et overraskende tap mot Filippinene (0-1) New Zealanderne i en delikat situasjon foran denne kampen mot Sveits. Til tross for de oppmuntrende resultatene vil de ikke se resten av konkurransen.

Norge uten problemer

Etter to svært kompliserte første kamper – tap og uavgjort – Norge måtte vinne mot Filippinene. Det er gjort og på hvilken måte! Under ledelse av en Sophie Roman Haug er ustoppelig med hattrick (6., 17., 90.+5), Ada Hegerbergs lagkamerater ristet ikke mot en svakere motstander. Caroline Hansen (31.) og Guro Reiten (53.) scoret også. Det siste målet ble scoret av Alicia Barker mot hennes side (48.). Med denne andreplassen kvalifiserer Norge seg til neste runde og møter den første i gruppe C (Spania eller Japan). For fire år siden endte reisen i kvartfinalen etter tap for engelskmennene. Nå i denne konkurransen blir nordmennene en formidabel motstander.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *