Med en overbevisende seier over Filippinene kom det norske kvinnelaget i fotball til 16-delsfinalen i verdenscupen.

I undergruppe A-kampen slo de norske kvinnene det filippinske kvinnelaget i fotball med en score på 6:0 (3:0).

Sofia Romana Heuga scoret to ganger i første omgang, men Karoline Hansen sørget for 3-0 mot slutten av omgangen.

Tre minutter ut i andre omgang klarte Norge å score mål etter at ballen traff en filippinsk spiller. I det 53. minutt gjennomførte Guro Reiten nøyaktig et straffespark fra 11 meter, mens Heuga scoret sitt tredje mål i kampen som kompensasjon.

I den andre gruppe A-kampen klarte ikke vertene New Zealand og Sveits å score da kampen endte uavgjort 0-0 (0-0).

Sveits hadde nesten sikret seg en plass i 16-delsfinalen før siste kamprunde, men New Zealand-laget måtte, med tanke på Norges overbevisende seier mot Filippinene, slå Sveits for å komme inn i sluttspillet.

I undergruppe A tok Sveits førsteplassen med fem poeng, Norge var på andreplass med fire poeng. New Zealand og Filippinene er tredje og fjerde med henholdsvis fire og tre poeng.

I 16-delsfinalen møter de norske kvinnene vinnerne av undergruppe C, nemlig Japan eller Spania, mens de sveitsiske kvinnene møter på andreplass.