Sykkelprodusenten VanMoof på randen av kollaps: utsatte betalinger

En talsmann for retten melder at to bobestyrere er oppnevnt. Disse administratorene svarte ikke umiddelbart på en forespørsel om kommentar.

Selskapet – kjent for sine trendy e-sykler – har nå utsatt betalingen, noe som gir administratorer tid til å finne en løsning på problemene. På denne måten kan konkursen avverges.

Butikker stengt

«Vi jobber hardt for å fortsette tjenestene våre og vil kontakte alle kunder individuelt så snart som mulig angående pågående leveranser eller reparasjoner,» sa selskapet.

Merket har egne butikker i tjue byer rundt om i verden. VanMoof sier at den stenger dette for å beskytte ansatte. Kundesykler er også fortsatt tilgjengelig i de lukkede filialene.

Ryktene har gått i flere dager om at selskapet går dårlig. Ryktestrømmen har økt de siste dagene, spesielt etter at det ble avslørt at VanMoof midlertidig har sluttet å selge nye sykler.

Selskapet ble grunnlagt i 2009 av brødrene Taco og Ties Carlier. Takket være en gruppe investorer har selskapet vokst til et internasjonalt selskap med en omsetning på 83 millioner euro i 2021. Totalt ble 200 millioner euro pumpet inn i selskapet.

Den store veksten skapte også store problemer. I 2020 var det et tap på 47 millioner euro. Og i 2021 økte tapet ytterligere, til ikke mindre enn 87 millioner.

skade på omdømmet

Dette skyldtes betydelige investeringer i vår egen design- og produksjonsprosess, men også høyere reparasjonskostnader som dekkes av garantien. Det er mange klager på sosiale medier om merkets underpresterende e-sykler.

I sin foreløpige årsrapport for 2021, utgitt i januar i år, advarte VanMoof om at det var usikkert om selskapet kunne overleve. Det avhenger av investors og finansfolks vilje til å investere penger i Amsterdam-selskapet igjen.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *