(U)VANLIG: Jeg er gal, jeg tror det, men kjedsomheten er verre, sier jenta som går fra Spania til Norge | Bedrift | Nyheter | Hanacka sladder

22 år gamle Marcela Burgrová fra Prostějov oppfyller en av drømmene sine. Reis over hele Europa med minimale kostnader. Reisen hennes er utrolige ni tusen kilometer lang; den trente designeren går, sover mest ute og finner utgått mat fra supermarkeder for mat.

«Jeg startet reisen min på det sørligste punktet i Europa og skal til det nordligste punktet. Jeg kjører fra Tarifa i Spania til Nordkinn i Norge. Det er utrolige ni tusen kilometer, men halvparten går bare gjennom Norge. Jeg planlegger å returnere via den andre siden av Europa, via Finland. Jeg satte meg selv utfordringen med å bruke så lite penger som mulig. Det er derfor jeg sover ute eller med lokalbefolkningen og tar mat fra containere bak supermarkeder. Mange ting blir kastet over hele verden. klarert Marcela Burgrova.

Han hater avfall og vil samtidig spare mest mulig på pilegrimsreisen. «Er jeg gal? Jeg tror det, men kjedsomhet er verre.» Leveranser.

Hun reiste til utgangspunktet for turen til Spania i slutten av januar og haiket. «I Tarifa kjører du gjennom et vakkert, kupert, grønt landskap. Da vi nærmet oss fra åsene, begynte refleksjonene av havet og landet på den andre siden av Afrika å titte frem. Jeg må innrømme at jeg virkelig savnet solen «Hvis jeg ikke hadde prosjektet mitt i tankene, ville jeg ha stoppet fergen først og dratt til Afrika.» Han snakker med humor i stemmen.

Larysa Honska og mannen hennes hadde en suksessrik bedrift med å produsere plantebasert mat for vegetarianere og veganere i Ukraina. Imidlertid ble de drevet ut av Kharkiv av russisk aggresjon. De fant en trygg havn i Česká Ves i Jesenice, hvor de klarte å flytte selskapet og…

Ideen om å krysse Europa oppsto fra en lignende tur til Portugal som jenta tok umiddelbart etter endt utdanning. Han er for tiden på reisefot i to måneder og har reist gjennom hele Spania og deler av Frankrike. Den beveger seg nå rundt i Montpellier i Sør-Frankrike.

«I omtrent fire dager stoppet jeg i Barcelona og ventet på gratis inngang til Sagrada Familia. Det var verdt det. Jeg prøver å vise at det er mulig å reise med minimale kostnader. Selvfølgelig gjorde jeg det.» Litt økonomisk reserve, men jeg sover ute, i naturen, og hvis jeg vet at jeg skal kjøre gjennom en større by, sjekker jeg reiseappen for folk som tilbyr overnatting til reisende. Jeg forstår at for noen mennesker kan reise være et stort brudd på komfortsonen min, men det var akkurat det jeg bestemte meg for å gjøre.» forklart.

Hun bruker offentlige vaskerier eller offentlige dusjer på reise og har heldigvis ikke hatt noen sikkerhetsproblemer. «Det kan for eksempel være et problem å finne et sted å sove i en storby. Jeg stoler mye på intuisjonen min, og hvis et sted i byen eller i naturen ikke virker riktig for meg, går jeg bare videre.» . Noen ganger skyldes problemet også været, om det er veldig varmt eller det har regnet flere dager på rad. Det er også et matproblem i Frankrike. Beholdere med utgått mat i supermarkeder er enten låst eller skjult. Jeg hørte til og med fra en reisende at det er en regel om at ansatte må helle en eller annen form for væske over utgått mat. Så her har jeg en utrum. Burgrová beskriver.

(UN)USUELT: En sesong full av smerte og suksess.  Når det tsjekkiske flagget vaier, er det kjempegøy, sier kroppsbygger Patrik Šerý

Olomouc-kroppsbyggeren Patrik Šerý opplevde helsekomplikasjoner og gleden over flotte resultater i 2022. Takket være sin utholdenhet overvant veteranen smertene som fulgte med konstant belastning på knebåndene og feiret suksess på slutten av sesongen…

Så hun fant opp en annen måte å få utgått mat på. Om kvelden, etter at butikken stenger, går han gjennom dagligvarebutikkene for å se om det er noe utdatert som må kastes. «Sist gang fikk jeg to desserter fra bakeriet. Når de rydder opp, banker jeg bare på døren og spør om de ikke har noe å kaste.» forklarer Burgrová.

Etter hennes mening har denne typen reiser enorme fordeler. «Folk som kommer seg rundt til fots eller haiker kommer inn i de minste gatene, bittesmå landsbyene og byene hvor en vanlig turist ikke en gang vil se.» han sier.

Hun bruker også å krysse Europa som trening for sin neste tur, der hun ønsker å krysse hele Amerika som et kontinent, både sør og nord. «Jeg innså at det var bedre å ta ting steg for steg. Det er derfor jeg ønsker å reise gjennom Europa først, få så mye trekkingerfaring som mulig og forberede meg på den store reisen.» planer

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *