Varslingstest i overmorgen. Over hele Norge vil telefonene ringe

Mobiltelefoner over hele Norge vil pipe og vibrere mens politiet utsteder en test av varslingsvarsler, opplyser Justis- og samfunnssikkerhetsdepartementet i en uttalelse. – Rask og sikker kommunikasjon om en nødssituasjon eller krise gir større trygghet og har vært en viktig prioritet for Senterpartiet og Arbeiderpartiet i regjering, sa justisminister Emilie Enger Mehl.

Testen gjelder alle nyere og oppdaterte mobiltelefoner som befinner seg i Norge og koblet til 4G/5G-nettet. Noen nettbrett og smartklokker kan også vise varsler. Hvis telefonen ikke er oppdatert, kan det hende at testvarslingen ikke vises. Mobiltelefoner som mottar testen vil vibrere og avgi en høy sirene-lignende lyd i omtrent 10 sekunder. En tekst vil vises på skjermen som forklarer at dette er en testalarm.

Testvarslingen vil være spesielt merkbar når mange mennesker samles og mange enheter avgir lyd samtidig. Social Security and Crisis Preparedness Bureau (DSB) oppfordrer deg til å snakke med dine kjære om det nye varslingsalternativet, for eksempel barn eller eldre, på forhånd, slik at så mange som mulig er forberedt og vet at dette kun er en test og ikke en reell trussel.

– Så langt har samfunnet støttet seg på Sivilforsvarets sirenesystem, som når rundt halvparten av befolkningen. Takket være varslingen på en mobiltelefon kan vi raskt og tydelig informere folk over hele landet om trusselen.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *