Vi må ikke bare støtte Ukraina, men også ta vare på dets vennlige naboer – Wprost


Jakub Mielnik, «Wprost»: Din regjeringskollega, forsvarsminister Ben Wallace, sa at ukrainere burde vise mer takknemlighet for hjelpen de mottar. Gir ditt besøk til Warszawa grunner til denne takknemligheten?


Nusrat Ghani: Arbeidsgruppen vi opprettet for en tid tilbake møtes hvert kvartal. Denne gangen møttes vi i Polen fordi det er mye lettere for den ukrainske delegasjonen å komme hit. Dette møtet er en fortsettelse av konferansen om gjenoppbyggingen av Ukraina som vi hadde for en tid tilbake i London og har som mål å sikre at vi er i stand til å gi den støtten som den ukrainske regjeringen trenger.


Vi står imidlertid overfor et ganske vanskelig øyeblikk, ettersom ukrainerne virker mer skuffet over involveringen av vestlige allierte. I hvilken grad kan økonomisk støtte kompensere for svingninger i tilgangen på våpen og utstyr som er tilstrekkelig til å tvinge russerne ut av Ukraina?

Du tar opp flere spørsmål her. For det første er vår oppgave ikke bare å opprettholde den ukrainske økonomien, men også å sikre dens muligheter for økonomisk vekst. Forutsetningen deres er ikke bare å gjenoppbygge ødeleggelsene, men også å skape bedre infrastruktur, boliger, utdanning, sykehus og energi enn de hadde før krigen. For å oppmuntre krigsflyktninger til å reise hjem.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *