Sveits vant «tørt»; Suksess for Danmark på overtid

De sveitsiske hockeyspillerne «Arena Riga» slo Norge med en score på 3:0 (2:0, 0:0, 1:0).

Dario Simion og Andrea Glauser scoret vinnermålene i første periode, og Nino Niederreiter scoret mot Norge i siste periode.

Det sveitsiske målet ble voktet av Robert Maier som reddet 14 av motstanderens skudd, mens på den andre siden av banen klarte Júnas Arntsen å score 23 pucker.

I undergruppe B har Canada og Sveits seks poeng, Tsjekkia og Slovakia tre poeng hver, Kasakhstan to poeng, Norge ett poeng, og Slovenia og Latvia har ingen poeng.

I mellomtiden slo Danmark Frankrike 4-3 (2-0, 1-3, 0-0, 1-0) gjennom ekstraomganger i gruppe A.

Ved å bruke to flertall førte Nikolaj Oehler og Mikel Bedker Danmark foran på den første tredjedelen.

I andre omgang utlignet Frankrike på under ni minutter gjennom mål fra Guillaume Leclerc og Antoni Resch, men Danmark tok ledelsen minuttet senere, denne gangen gjennom Nick Olesen som satte ballen forbi Frankrike.

Mindre enn 30 sekunder før slutten av andre omgang utlignet Jisténs Adamo igjen (3:3).

I stedet scoret Patrick Russell Danmarks vinnermål i det andre minuttet av ekstraomgangene.

I undergruppe A vant USA seks poeng, Danmark fem poeng, Sverige, Finland og Frankrike tre poeng hver, Østerrike ett poeng, men Tyskland og Ungarn står fortsatt uten poeng.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper, med åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag. De fire beste lagene i hver undergruppe fortsetter medaljekampen i kvartfinalen, men de svakere lagene i begge grupper forlater de sterkere divisjonene, og neste år kommer Polen og England inn blant de 16 beste i stedet.

I fjor vant Finland verdensmesterskapet, og slo Canada i den avgjørende kampen.

Verdensmesterskapet, arrangert av de finske byene Tammerfors og Riga, varer til 28. mai.