Japan dominerer Norge og går videre til kvartfinalen

Axel Allag, Media365, Skrevet lørdag 5. august 2023 kl. 11:53.

Japan klarte å overvinne Norge (3-1) denne lørdagen, og kvalifiserte seg til kvartfinalen i verdenscuppen med en forventet motstander mot vinneren av Sverige-USA.

Japan vil fortsette sin reise i dette verdensmesterskapet i 2023. Etter å ha knust Spania i siste gruppespillkamp (4-0), startet japanerne denne 16-delsfinalen mot Norge med stil. De åpnet raskt scoringen etter Miyazawas innlegg, som Engen avverget i eget nett (1:0, 15.). Norge glemte raskt denne skjebnens vri og tvilte ikke lenge på det da de utlignet takket være Reitens avgjørende heading i svekkelsen av laget deres (1:1, 20.). Dominerende Japan gikk ofte til settangrep i et forsøk på å undergrave opposisjonen. Rett før pause utnyttet Shimizu en tafatt bakvakt for å prøve lykken utenfor mål (41.).

Klinisk Japan for kvalifisering

Ved 0-0 til pause fortsatte andre akt i samme tempo: Japan ballen, Norge en lav blokk for å stå imot bølgene, til tross for en mer overbevisende åpning til tredje. I hvert fall inntil det 50. minutt av kampen og en ubrukt pasning av Boe Risa, som Risa Šimizu kunne ha tjent på, hvis skudd blokkert av Engen havnet bakerst i Mikalsens nettmaske (2:1, 50.). Hvis Norge klarte å få hodet over vannet – litt – så fortsatte Japan å mangedoble sine angrep for til slutt å bryte. Det skjedde ikke med en gang, til tross for flere muligheter, spesielt Tanaka, hvis skudd ble vippet over mål (65.).

Med Ada Hegerbergs inntog i kampen kunne Norge hevet spillenivået, men Saevik bommet på utligningen med noen centimeter med et kryssskudd (77.). Med et supersonisk angrep i to overganger bekreftet Japan sin suksess takket være Hinata Miyazawas 5. suksess i turneringen (3-1, 81.), men også Yamashitas show foran Saeviks hode (90.+1). I kvartfinalen skal japanerne utfordre vinneren av kampen mellom Sverige og USA.