Vi presenterer vekttapsmedisinen Wegovy fra Novo Nordisk

Novo Nordisk presser på med lanseringen av sitt vekttapsmedisin Wegovy i Europa, selv om det sliter med å møte etterspørselen. Den danske legemiddelprodusenten prøver å overbevise europeiske myndigheter og forsikringsselskaper om å dekke stoffet og prøver å posisjonere det som mer enn bare et livsstilsmiddel.

Nedenfor er landene der Wegovy har blitt lansert til dags dato: USA Wegovy ble lansert i USA i juni 2021, men på grunn av en innledende produksjonsmangel tok det Novo til desember 2022 å gjøre alle doser tilgjengelige der.

Listeprisen for en fire-ukers behandling, uavhengig av dosering, er omtrent 1350 dollar, ikke medregnet kuponger og rabatter.

De ukentlige injeksjonene begynner med 0,25 milligram av virkestoffet semaglutid og økes gradvis til vedlikeholdsdosen på 2,4 milligram. DANMARK Wegovy ble gjort tilgjengelig i alle doseringsstyrker i Danmark tidlig i 2023. En fire ukers tilførsel av vedlikeholdsdosen koster 2 370,60 danske kroner (343,59 USD).

Offentlig helsetjeneste i Danmark dekker ikke vekttapsmedisiner og landets største private helseforsikringsselskap, som dekker omtrent halvparten av befolkningen, slutter å dekke vekttapsmedisiner fra januar neste år på grunn av stor etterspørsel.

Det danske helsedepartementet sa at tilbakebetaling av Wegovy ville koste staten opptil 4 milliarder dollar hvert år. NORGE

I Norge ble Wegovy lansert i alle doseringsstyrker tidlig i 2023. Den fire uker lange tilførselen av vedlikeholdsdosen koster 2 775,30 norske kroner (261,13 USD).

Statens legemiddelverk sa i januar at de ikke ville subsidiere stoffet til behandling av fedme fordi prisen ville være for høy i forhold til dets dokumenterte helseeffekter. TYSKLAND Wegovy ble lansert i Tyskland 29. juli og koster 301,91 euro ($325,97) for fire ukers vedlikeholdsdoser. Startdosen koster 171,92 euro for fire uker.

For rundt 90 % av tyskerne som er forsikret av lovpålagt helseforsikring, dekkes ikke kostnadene for medisinen fordi de er lovlig forbudt å få refusjon for vekttapsmedisiner.

For de 10 % av privat helseforsikring varierer forsikringsdekningen. Forsikringsselskapet Allianz sa at det ville betale seg for stoffet hvis personen som ble behandlet hadde blitt diagnostisert med et medisinsk behov, mens rivalen Debeka sa at planene deres utelukket vekttapsbehandlinger. UK Wegovy ble tilgjengelig i Storbritannia 4. september, i det Novo beskrev som en «kontrollert og begrenset lansering». Selskapet har ikke nevnt pris eller mengde.

Simple Online Pharmacy, en nettapotekkjede i Storbritannia, sa at de ville selge Wegovy til en pris på 199 til 299 pund ($251 til $377), inkludert legekonsultasjon, resept og fraktkostnader.

Novo sa at stoffet var tilgjengelig både gjennom National Health Services vektkontrollprogram og «privat gjennom en registrert helsepersonell». ($1 = 6,8995 danske kroner) ($1 = 10,6280 norske kroner) ($1 = 0,9262 euro) ($1 = 0,7921 pund) (Satt sammen av Agata Rybska og Elviira Luoma i Gdansk; redaktører av Ludwig Burger og Milla Nissi)

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *