VIDEO – Klimaendringer: en skisse av Frankrike ved +4 grader

Det biologiske mangfoldet vil bli fullstendig ødelagt. «Oppvarming på +4 grader vil føre til en enorm desorganisering av økosystemene,» påpekte Philippe Grandcolas. Spesielt siden alt skjer veldig raskt, «for fort» advarer forskeren. «Rekomposisjoner vil ikke gå problemfritt. Det betyr at vi vil ha.» hele deler av skog som dør» påvirket av stigende temperaturer, men også av ekstreme værhendelser. Og tilpasningen av naturen vil ta 100, 200 eller 300 år, avhengig av forskeren som bekrefter at denne overgangen «vil være brutal» med dyr som hjort, rådyr eller villsvin som ikke kan overleve.

Villsvinet eller hjorten i den tempererte havskogen, som dør på grunn av tørke, farer og klimaendringer, vil ikke lenger ha noe å spise.illustrerer. «Vi vil finne oss selv med døde stående skoger, forlatte avlinger, arter som vandrer uten å finne maten sin, dø fra en sesong til den neste.» En situasjon som også kan oppmuntre til ankomst av arter som er skadelige for økosystemene våre. «Vi ser allerede dette i Nord-Amerika, med klimaendringer har vi små insekter som kommer inn og svermer og invaderer visse skoger og skader trær.»

Døde skoger vil lette forekomsten av store branner, som de som herjet i Landes (Gironde) i 2022. «Men her må vi se for oss en verden med en temperatur på +4 grader, det er en enorm forskjell og alt som visner vil bli dekket. i spesielt imponerende brannermegabranner… Det er nesten uunngåelig», advarer Philippe Grandcolas. Tapet av biologisk mangfold som også vil påvirke Middelhavet på grunn av multiplikasjonen av marine hetebølger, slik som de opplevde i 2022, som har forårsaket døden til flere arter, som de velkjente middelhavsgorgonene, eller som vil føre til erstatning av noen endemiske arter med mer tilpassede invasive arter.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *