Video: Verdens største hangarskip i Oslo, Russland, demonstrerer sin makt

Det amerikanske hangarskipet Gerald Ford ankom Oslo onsdag. Gerald Ford er den første av en ny klasse amerikanske militære hangarskip.

Det er det største hangarskipet Skip i verden og, når det gjelder forskyvning, det største krigsskipet i menneskehetens historie. Det 355 meter lange atomdrevne skipet kan frakte opptil 90 fly, ifølge AFP.

Skipet og dets mannskap vil gjennomføre øvelser med norske styrker langs kysten de kommende dagene. Hun bemerket norsk hær

– Det første besøket av det nye hangarskipet i norske farvann er veldig positivt for vårt samarbeid med USA, sier forsvarsminister Björn Arild Gram.

Forholdet mellom Norge, som er medlem av den nordatlantiske alliansen, og Russland, som grenser til Norge lengst i nord, har blitt betydelig forverret på grunn av den russiske invasjonen av Ukraina.

Den russiske ambassaden i Norge protesterte mot det planlagte besøket onsdag. Ifølge den russiske ambassaden var det «en maktdemonstrasjon som er ulogisk og skadelig», skrev AFP.

«Det er ingen problemer i nord som vil kreve en militær løsning eller ekstern intervensjon,» sa ambassadens talsmann Timur Čekanov. – Gitt at Russland ifølge Oslo ikke utgjør en direkte militær trussel mot Norge, fremstår en slik maktdemonstrasjon ulogisk og skadelig, la han til.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *