Verdens største krigsskip har ankommet Norge (BILDER) – I verden og i vårt land

Historiens største krigsskip, det amerikanske hangarskipet Gerald Ford, ankom Norge i dag for et besøk fordømt av nabolandet Russland, melder AFP og Associated Press.

Skipet, med et deplasement på over 100.000 tonn og utstyrt med atommotorer, gikk inn i Oslofjorden med sin eskorte om morgenen. Amerikanske skip forventes å delta i flere dager med militærøvelser som lokale medier rapporterer vil finne sted i Arktis.

Dette besøket, som kommer mot et bakteppe av spenninger mellom Vesten og Russland om krigen i Ukraina, ble kritisert av den russiske ambassaden.

– Det er ikke noe problem i nord som krever en militær løsning, og heller ikke noe problem som krever ekstern intervensjon, sa Timur Shchekanovs talsmann for diplomatiske oppdrag. – Gitt at det ble innrømmet i Oslo at Russland ikke utgjør en direkte militær trussel mot Norge, virker slike maktdemonstrasjoner ulogiske og partiske, la han til.

Norge, som er medlem av NATO, deler en felles grense med Russland på land og i Barentshavet.

Det amerikanske hangarskipet, med en lengde på over 335 meter, er i stand til å frakte opptil 90 fly og helikoptre. Han forventes å bli flere dager i den norske hovedstaden.

bilder: BTA

Lytt til siste nytt uansett hvor du er!
Følg oss på Facebook Og instagram
Følg BNT-kanalen på YouTube

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *