Visma bekrefter langsiktige utsikter med Richard Plugge sykkelteam

Raymond Kerckhoffs
mandag 2. oktober 2023 kl. 13.55

intervju Visma er utnevnt til den nye hovedsponsoren til det sannsynlige fusjonsteamet til Richard Plugge og Patrick Lefevere. Den europeiske programvaregruppen basert i Norge har vært den andre sponsoren til Jumbo-Visma skøyte- og sykkellag siden 2019. CyclingFlits tok kontakt med selskapet for å se tilbake på de siste årene og deres posisjon i et mulig fusjonsteam mellom Jumbo-Visma og Soudal Quick-Step.

Anne-Grethe Thomle Karlsen, direktør for innhold og sponsing i Visma-konsernet, opplyser mellom linjene at Visma gjerne vil fortsette å sponse det suksessrike sykkellaget. «Når vi ser fremover, inngikk vi denne sponsingen i 2019 med et langsiktig perspektiv. Så lenge begge parter ser en felles verdi i dette samarbeidet, vil ingenting endre seg.»

Hun ønsker ikke å kommentere ryktene om en mulig fusjon med Soudal Quick-Step. «Det er vår policy å ikke kommentere rykter eller spekulasjoner. Når tiden er inne, vil vi selvfølgelig dele all relevant informasjon og nyheter.»

Visma ble med på sykkellaget i 2019. Fra det øyeblikket begynte de store suksessene. Hvordan ser du tilbake på de første fem årene?
«Våre første fem år som sponsor for Team Jumbo-Visma var en stor suksess, med fantastiske sportslige resultater, betydelig økt merkekjennskap for Visma og positive effekter på vår employer branding. Det er også flott å se hvordan vi har hjulpet teamet med å forbedre forretningsprosessene sine med programvaren vår.

For våre bedrifter og ansatte har vi sett en rekke aktivitetstiltak både internt og eksternt og vi ser at våre ansatte er veldig stolte av sponsingen. Gjennom sponsing får vi til og med søkere.»

Hvorfor passer sykling godt for din bedrift?
«I løpet av det siste tiåret har Visma utviklet seg fra et primært skandinavisk til et pan-europeisk selskap. Det er viktig for oss å ha sponsing som alle våre 14 500 ansatte i 27 land kan godta. Sykling er en populær sport med internasjonal appell.

Vi gikk inn i sponsingen som en del av vår europeiske ekspansjon, med sikte på å øke merkekjennskapen over hele Europa som en leder innen skyprogramvare for bedrifter – blant kunder, potensielle ansatte og selskaper som til slutt kan bli kjøpt opp av Visma.»

Den to ganger turnévinneren Jonas Vingegaard – Foto: Cor Vos

Hva har dere oppnådd som bedrift ved å sponse Jumbo-Visma?
«Det er mange måter å måle effekten av sponsing på, og vi ser i alle målinger at Vismas omdømme har blitt bedre. Vi ser også en kraftig økning i trafikken til våre nettsider og bloggartikler under Tour de France, for eksempel med nesten 20 ganger normal nettrafikk.

Vi ser også at våre ansatte er stolte av å jobbe for en sterk merkevare som sponser det beste sykkellaget i verden. Det gir oss også muligheten til å aktivere og engasjere våre ansatte på nye måter.»

Hva var høydepunktet for deg i disse fem årene?
«Med så mange imponerende prestasjoner, inkludert flere Grand Tour-seire, er det vanskelig å fremheve høydepunktene. Men det var utrolig å vinne Tour de France to år på rad, i år toppet av trilogien Giro, Tour og Vuelta. Høydepunktet for våre danske kolleger var absolutt besøket til Jonas Vingegaard på vårt danske kontor etter hans seire i Tour de France.

Som et teknologiselskap er vi også veldig stolte av hvordan AI-løsningen vår hjalp teamet med å bestemme hva, når og hvor mye hver sjåfør skulle spise hver dag under et løp. De startet med 52 % nøyaktighet i å forutsi kosthold.

Etter å ha implementert vår AI-løsning nådde de 82 %. Dette var en stor seier for teamet – ved å bruke datainnsikt for å eliminere gjetting og forbedre førerytelsen. Og dette er hvordan vi hjelper laget til å oppnå optimal ytelse.»

Nordmannen Tobias Foss ble verdensmester i temporitt i Jumbo-Vismas farger – Foto: Cor Vos

Det norske bidraget når det gjelder ryttere i laget er minimalt. Er en større norsk identitet viktig?
«Når det gjelder sportshistorie, griper vi som sponsor ikke inn i utvelgelse eller rekruttering av sjåfører. Vi stoler på at Richard Plugge og hans folk vil finne de beste sjåførene for teamet. Det er akkurat som en bedrift. De er ekspertene og vet hvilke sjåfører som er best egnet for å nå lagets mål. Selv om Vismas hovedkontor er i Norge, er vi et internasjonalt selskap med kontorer i 27 land. Vi er imidlertid veldig fornøyde med at flere norske ryttere er med på treningslaget.

På spørsmål om Visma hadde ambisjon om å bli lagets hovedsponsor, ønsket ikke Anne-Grethe Thomle Karlsen å svare. Hun tok heller ikke opp spørsmålet om samarbeid med en sponsorkandidat som NEOM fra Saudi-Arabia var omsettelig.

I 1990, i en alder av 18 år, ble Raymond Kerckhoffs den yngste journalisten i historien til Tour de France. Jobbet som sportsjournalist i De Telegraaf fra 1996 til 2020 og var Chief Cycling Officer der i mange år. Han har jobbet for WielerFlits siden 2020 og er sjefredaktør for RIDE Magazine

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *