VM for kvinner: FIFA bekrefter besøksrekord, frykter i New Zealand


Billettrekord, men New Zealand-salget bekymret: Oseanias verdensmesterskap for kvinner solgte 1,375 millioner billetter på onsdag, hyllet FIFA-presidenten da han oppfordret New Zealandere til å «gripe øyeblikket».

«Det er ikke for sent, vi trenger deg, kom og se kampene,» sa Gianni Infantino til New Zealand-journalister i Auckland onsdag under en pressekonferanse for å starte verdensmesterskapet (20. juli-20. august).

– Vi har fortsatt ledige billetter til de fleste kampene, men ikke vent til siste minutt, sa generalsekretæren i det internasjonale forbundet, Fatma Samoura.

VM starter torsdag med en kamp mellom New Zealand og Norge i Auckland, samme dag som Australia møter Irland i Sydney foran et utsolgt publikum på 80.000.

Motsatt er Ferns» åpning mot Norge på Aucklands Eden Park ennå ikke utsolgt. Billetter til den kampen var fortsatt tilgjengelig onsdag.

New Zealand vil være vertskap for totalt 29 kamper, inkludert alle de to ganger forsvarende mesterne i USAs puljekamper. Men de siste dagene sa Jane Patterson, New Zealands sjef for VM-operasjoner, at det totale antallet solgte billetter til kamper i landet var litt over 320 000, mindre enn en fjerdedel av det totale antallet annonsert av FIFA onsdag.

«Vi vet at Kiwi kjøper billetter sent,» sa Fatma Samoura onsdag.

«Den eneste meldingen jeg vil sende her er å gripe dette øyeblikket, å være stolt av det du har klart å oppnå her, i New Zealand, i Australia,» sa Infantino til journalister.

«Det er et øyeblikk å gripe for alle fotballfans i New Zealand. Det er allerede den mest sette sportsbegivenheten for kvinner,» fortsatte Fatma Samoura.

«Men jeg vil si til fansen av New Zealand at prestasjonen de vil se, ikke bare landslaget deres, vil være unik. Når de går for å se kampen for første gang, vil de se at det er fantastisk.» sa Gianni Infantino.

«Det er en mulighet for dette landet til ikke bare å være et rugbyland, men å vekke kjærligheten til fotball på nytt,» sa tsjekkeren på en pressekonferanse onsdag. Jitka Klimková før kampen med Norge.

Kaptein Ali Riley forsikret at verdensmesterskapet er «en mulighet for sportskultur, til å inspirere unge mennesker».

FIFA-lederen var langt mer målt på pressekonferansen sin for å åpne verdensmesterskapet for kvinner enn hun var åtte måneder tidligere i Qatar i desember på herreturneringen.

«I dag føler jeg meg som en Qatari, en araber, en afrikaner, en homofil, en homofil, en funksjonshemmet, en migrantarbeider,» sa han i en høyt kommentert tale i Doha. I Auckland sa han ganske enkelt: «Jeg føler meg sliten da jeg nettopp landet, men veldig glad.»cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *