VSAT-sjef: Estland, Finland og Norge bør bli med i «klubben».

Foto Judita Grigelyts (V).

I en samtale med Litauen, Latvia og Polen om de felles kriteriene som vil bestemme grensen til Hviterussland, sa sjefen for Statens grensevakttjeneste (VSAT) at disse også vil bli brukt av Estland, Finland og Norge når de bestemmer seg for å åpne grensen. grensen til Russland.

Tilsynelatende tok også den estiske regjeringen beslutningen om å bygge sjekkpunktet, det eneste spørsmålet er byggingen av den russisk-estiske grensen, sa Rustamas Lyubayev til BNS forrige uke.

Han la til at disse landene også vil bli invitert til å bli med i den såkalte klubben i nær fremtid.

Grensesjefen forklarte at Litauen, Latvia og Polen for tiden fortsatt diskuterer de felles kriteriene som vil føre til beslutningen om i fellesskap å stenge grensen til Hviterussland.

Arbeidet fortsetter, kriteriene er under definering og rettstilstanden i de enkelte forbundsstatene undersøkes for tiden. Etter det er neste trinn å spesifikt definere disse kriteriene og presentere dem for ledere for godkjenning, sa R. Lyubayev.

Utenriksminister Gabrielius Landsbergis hadde tidligere uttalt at en slik beslutning ikke bare kunne bestemmes av militære aksjoner eller migrantraid, men også av noen uvennlige politiske og diplomatiske avgjørelser.

En enighet om de felles kriteriene er ventet før møtet med interesserte innenriksministre i oktober i Litauen, hvor også representantene for Finland og Norge vil være til stede.

I august angrep Litauen to grensekontrollposter med Hviterussland i Umsko og Tvereiau.

Muligheten for å kjempe mot grensen til Hviterussland i Polen og de baltiske statene ble diskutert da flere medlemmer av den russiske leiesoldatgruppen Wagner flyttet dit, men etter deres lederes død dro noen av leiesoldatene til denne private gruppen til Hviterussland.

Finland slutter seg til sine baltiske naboer og forbyr biler registrert i Russland å kjøre på landets territorium.

Fra midnatt fredag ​​er det ikke lenger tillatt å kjøre privatbiler i Finland.


Det er forbudt å reprodusere informasjonen til BNS nyhetsbyrå i offentlige informasjonsmedier og på internettsider uten samtykke fra UAB “BNS”.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg og vi informerer deg i et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i Business, Sodra, Registersenter, etc. i gamle.