Wegovy-refusjon vil koste Danmark opptil 4 milliarder dollar i året – departementet

Å refundere Novo Nordisks vekttapsmedisin Wegovy til de 900 000 menneskene i Danmark som anses som overvektige, vil koste den danske staten opptil 4 milliarder dollar årlig, sa det danske helsedepartementet mandag.

Wegovy er det første stoffet som markedsføres i en ny klasse med potente vekttapsmedisiner. Det ble også funnet å ha klare kardiovaskulære fordeler, noe som kan gi næring til Novo Nordisks håp om å plassere det utover bare et livsstilsmedisin.

Selskapet sa fredag ​​at de ønsker å overtale europeiske myndigheter til å refundere Wegovy for de som er mest overvektige eller har komorbiditeter.

Å tilbakebetale Wegovy for de rundt 900 000 danskene med en kroppsmasseindeks (BMI) på 30 eller mer vil koste 23,9–27,9 milliarder DKK (3,5–4 milliarder amerikanske dollar) i året, sa Das i et svar til parlamentet mandag. . Beregningen er basert på priser og refusjoner for legemidler for inneværende år, sa departementet.

En BMI mellom 18,5 og 24,9 regnes som normal, og over 30 regnes som fedme.

Ifølge en beregning fra Reuters vil Wegovys kostnad representere månedlige offentlige helseutgifter på rundt 375 dollar per pasient.

Wegovy kan koste opptil $1000 per måned og er foreløpig kun tilgjengelig i Danmark, Norge, Tyskland og USA.

I Danmark øker statlig refusjon for medisiner gradvis ettersom kostnadene for hver pasient øker i løpet av et år. Maksimal egenbetaling for medisiner ble i år satt til 11.570 kroner per pasient.

($1 = 6.8990 DKK) (Rapportering av Jacob Gronholt-Pedersen; Redigering av Sharon Singleton)

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *