WHO fremmer tradisjonell medisin

På torsdag Verdens helseorganisasjon (WHO) har oppfordret land til å integrere tradisjonell og vitenskapelig medisin i sine nasjonale helsesystemertil tross for betydelig kritikk angående støtte til praksis som enkelte eksperter anser som pseudovitenskap, skriver den europeiske utgaven av Politico.

«Tradisjonell medisin har gitt et enormt bidrag til menneskers helse og har et enormt potensialsa WHOs generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus ved WHOs globale toppmøte om tradisjonell medisin i India.

Lederen for FNs helsebyrå sa at tradisjonell medisin ikke var en saga blott, og la til at det var en økende etterspørsel etter det og at det er viktig for forebygging og behandling av ikke-smittsomme sykdommer. «Vi oppfordrer alle parter til å forplikte seg til å etterforske hvordan man best kan integrere tradisjonell og komplementær medisin i sine nasjonale helsesystemer«, han sa.

Komplementær og alternativ medisin refunderes ikke rutinemessig av helseforsikringsselskaper, med en studie fra 2020 som viser at i Europa refunderer land som Sverige, Danmark og Norge et høyere antall av disse behandlingene enn Polen, Ungarn og Tsjekkia.

Møtet ble holdt sammen med det pågående møtet med G20 helseministre i India, med Spania, som for tiden leder rådet, og sa at det ville «utveksle erfaringer og diskutere bidraget til tradisjonell medisinhelse og bærekraftig utvikling».

Som en medlemsdrevet organisasjon setter WHO-land sin egen agenda, og med 170 av 194 land som rapporterer om bruk av tradisjonelle medisiner, samt WHO-land som godkjenner en formell strategi for tradisjonell medisin, er organisasjonen forpliktet til å jobbe med dette. område.

Men det stoppet ikke en syndflod av kritikk fra eksperter og offentligheten om WHOs posisjon. I en serie innlegg på X, plattformen tidligere kjent som Twitter, forklarte WHO hvordan tradisjonell medisin har vært ryggraden i noen viktige vitenskapelige fremskritt.

Ett innlegg spurte leserne om hvilke tradisjonelle midler de hadde brukt og inkluderte en liste som inkluderer homeopati og naturopati. Innlegget, som ble sett av 3,5 millioner mennesker per 17. august, hadde mer enn 2000 sitater, og mange anklaget organisasjonen for å fremme «pseudovitenskap» og spesielt utfordre promoteringen av homeopati.

«Seriøst seriøst, @WHO? Homeopati er *ikke* #tradisjonell medisin! Det er kvaksalveri oppfunnet av en tysker for rundt 225 år siden,» skrev David Gorksy, en kirurgisk onkolog som redigerer nettstedet Science.-Based Medicine.

Som svar på kommentarer til dette innlegget sa WHO det de er «enig i at denne meldingen kunne vært skrevet bedre».

«Vårt arbeid tar sikte på å gi bevis og vitenskapelig validering rundt tradisjonell medisin, slik at millioner av mennesker rundt om i verden som bruker komplementær og tradisjonell medisin kan forstå om det er trygt og effektivt og om de er bedre beskyttet,» sa WHO. «Når den er vitenskapelig validert, har tradisjonell medisin potensial til å fylle hull i tilgang til behandling for millioner av mennesker rundt om i verden.»

HVEM: Aspartam er trygt for konsum

De viser to separate rapporter gjennomgått av forskere tilknyttet Verdens helseorganisasjon

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *