2023 Dutch Grand Prix – Scuderia Ferrari Team Prospects – Cysnews

Etter sommerpausen fortsetter Formel 1 på Nordsjøkysten i Nederland, på racerbanen i Zandvoort. Den nederlandske Grand Prix er den 13. av 22 arrangementer denne sesongen.

Liten, men unik

Kretsen på Zandvoort har vært vertskap for alle de 32 utgavene av dette løpet, som ble gjeninnført på kalenderen for to år siden, og anlegget har gjennomgått en større oppussing. Banen er fortsatt ganske liten, men dens funksjoner gjør den umiddelbart gjenkjennelig, spesielt de parabolske hjørnene ved sving 3 og 14, sistnevnte fører inn på hovedstrekningen. I tillegg kommer vinden, som fortsetter å blåse sand fra strendene ut på banen. Tarzan-hjørnet er også litt banket, en hard høyrehendt på slutten av start-/målstreken hvor forbikjøring er mulig med DRS. Faktisk er det ganske vanskelig å kjøre forbi en annen bil på Zandvoort fordi banen er smal og svingete. Derfor er kvalifisering av stor betydning her. I tillegg til rette er det en annen DRS-sone mellom sving 10 og 11.

Innstillinger

Zandvoort er en krets med middels til høy downforce og en overflate som er spesielt slitende på dekkene. Disse faktorene må tas i betraktning under oppsett av kjøretøy. Mens sjåførene og ingeniørene søker etter den beste balansen i bilen, må de forberede seg godt til kvalifiseringen, og være spesielt oppmerksom på løpstempoet for å fullføre søndagens 72 runder.

RObert på banen

Robert Shwartzman vil gjøre sin sesongdebut ved rattet i SF-23 på Zandvoort. Scuderia-testføreren vil bruke bilen til Carlos på fredagens første treningsøkt. Regelen er at hver sjåfør må gi fra seg setet for en ung sjåfør minst en gang i sesongen under fredagstreningen. I fjor kjørte Robert F1-75 i fri trening ved US Grand Prix i Austin og Abu Dhabi Grand Prix på Yas Marina.

Frederic Vasseur, lagleder

«Vi har fått tilbake kreftene og er klare til å gå.» Det gjør vi takket være en sterk prestasjon i Belgia som endte med en velfortjent pallplass til Charles, takket være utmerket forberedelse og et løp som var bra mht. strategi, tempo, dekkhåndtering og pitstop ble gjennomført. Vi har det bra. Jeg er klar over at på en kortslutning som Zandvoort vil avstandene mellom lagene bak Red Bull være enda mindre enn på Spa. Kvalifisering er spesielt viktig på denne banen, og de ti beste på rutenettet bør konkurreres innen tusendeler av et sekund. Det kommer til å bli en veldig travel helg, og målet vårt er å sette et klart tidspunkt på rett spor for å la Charles og Carlos få mest mulig ut av SF-23.»

Ferrari – Statistikk

 • Deltakelse i fastlege: 1064
 • Sesonger i F1: 74
 • Debut: Monaco 1950 (A. Ascari 2. plass; R. Sommer 4. plass; L. Villoresi aD)
 • Gevinster: 242 (22,74 %)
 • Polposisjon 244 (22,93 %)
 • Raskeste runder i løpet: 259 (24,34 %)
 • Totalt antall pallplasser: 801 (25,09 %)

Ferrari Statistics Netherlands GP

 • Deltakelse i fastlegen: 31
 • Debut: 1952 (A. Ascari 1. plass; G. Farina 2. plass; L. Villoresi 3. plass; C. De Tornaco aD)
 • Gevinster: 8 (25,81 %)
 • Polposisjon 7 (22,58 %)
 • Raskeste løpsrunder: 10 (32,26 %)
 • 25 pallplasser totalt (26,88 %)

Tre spørsmål til…

ROBERT SHWARTZMAN, reservepilot #39

Hvordan føles det å kjøre SF-23 for første gang etter å ha jobbet mye med den i simulatoren?

Jeg gleder meg veldig til å fly SF-23 etter å ha jobbet med utviklingen i simulatoren. Å kjøre en Formel 1-bil under et VM-løp er virkelig spesielt og noe jeg kan være stolt av, spesielt Scuderia Ferrari-teamet som har støttet meg gjennom hele karrieren. Jeg testet en halv dag før sommerferien for å venne meg til å være tilbake i cockpiten ettersom det er en god stund siden sist jeg kjørte Formel 1-bil. Det var imidlertid i SF21, som er helt annerledes enn årets bil.Selv om løpet kjøres på 13-tommers dekk, var det likevel svært nyttig forberedelse til denne gratis treningsøkten på Zandvoort. Det blir interessant for meg å sammenligne SF-23 med fjorårets F1-75 som jeg kjørte to ganger, fjorårets amerikanske Grand Prix og Abu Dhabi.

Hva er planen for den første gratis treningsøkten på fredag? Hva kan du gjøre for å hjelpe laget i løpet av løpshelgen?

For min del vil jeg gjøre mitt beste for å hjelpe teamet så mye som mulig ved å gjennomføre en arbeidsplan som tar sikte på å få mest mulig ut av bilen, både når det gjelder oppsett og datainnsamling, noe som kan være nyttig for teamet for andre del av sesongen. Faktisk trenger utviklingsprogrammet som kjører i kulissene på Maranello så mye data som mulig for å gå enda raskere.

Du kjørte den nederlandske banen i simulatoren, hva er dens egenskaper?

Zandvoort er en av de mest krevende kretsene på kalenderen, og jeg kjørte den faktisk før oppsettet ble endret, så det vil føles veldig nytt for meg. Fra å kjøre simulatoren kan jeg fortelle at den er svært krevende, med skarpe svinger og forskjellige linjer, og at det også er veldig tøft for en bil som er presset til det ytterste på mange områder. Selv om det er ganske vanskelig, er det også et veldig interessant spor, så jeg forventer å ha det mye moro denne fredagen.

profil

Robert Shwartzman

Nasjonalitet: Israelsk

Født: 16.09.99

Dutch Grand Prix: fakta og tall

6.

Nederland sin plassering på listen over de lykkeligste landene i verden ifølge World Happiness Report 2020. Undersøkelsen omfattet 156 land og fokuserte på faktorer som sunne levealder, frihet, tillit og sosial støtte. Nederland er betydelig lykkeligere enn sine naboer, med Tyskland på 17. plass og Belgia på 20. De fem landene foran ham på listen er Finland, Danmark, Sveits, Island og Norge.

22

Antallet millioner sykler i Nederland overstiger befolkningen på 17 millioner. Spesielt populær er den geniale lastesykkelen, som kombinerer en sykkel med en stor boks foran som kan brukes til å transportere barn, kjæledyr eller dagligvarer. I gjennomsnitt kjører en nederlender rundt tusen kilometer i året, fordelt på 250 til 300 ruter. At det er så mange av dem gjør at sykkelen er den mest stjålne gjenstanden i landet med rundt 100.000 tap hvert år. Så sørg for å pakke det inn…

32

Millioner av kilo lakris konsumeres hvert år i Nederland, et gjennomsnitt på to kilo per person, det høyeste i verden. Lakris sies å ha betennelsesdempende og andre gunstige medisinske egenskaper, og det er derfor den er så populær. Vær imidlertid forsiktig fordi for mye av det kan være skadelig for leveren og kardiovaskulærsystemet og forårsake høyt blodtrykk. Så vær forsiktig med lakris…

182,53

Den gjennomsnittlige høyden i centimeter for nederlandske menn er 175,62, mens den for kvinner er 175,62. Ja, det betyr at nederlenderne er de høyeste menneskene i verden, selv om det ikke er noen plausibel grunn til det. I Nederland er det en utbredt oppfatning at dette skyldes det høye forbruket av meieriprodukter, selv om ikke alle tror på denne teorien.

1991

Det første året av F3 Masters finner sted i Zandvoort. I et kvart århundre, fram til 2016, var det et av de viktigste løpene i denne kategorien. På 22 år kjørte 13 vinnere i Formel 1. Noen navn? Lewis Hamilton, David Coulthard, Jos og Max Verstappen, dobbeltvinner Valtteri Bottas, Jules Bianchi og Antonio Giovinazzi.

Kilde: Scuderia Ferrari

Formel 1 – HEINEKEN DUTCH GRAND PRIX 25.-27. august 2023

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *