«5 Patriot-batterier + 564 missilforsvarssystemer.» Kraftig styrke. Hva fikk Ukraina?


Å motvirke lufttrusler blir stadig viktigere rundt om i verden, og det er grunnen til at Ukraina har blitt et testområde for avanserte luftvernsystemer.

Bli med i technology.lt-teamet!

Gratis timeplan, inntekt, mange interessante aktiviteter. Ingen erfaring nødvendig, bare entusiasme.

Interessert? Fyll ut dette skjemaet!

Følg oss på Facebook

Alle nyhetene og mer!Ukraina mobiliserer nå flerlags luftvernsystemer, en kombinasjon av sovjettidens systemer og høyteknologisk vestlig utstyr som er i stand til å ødelegge Russlands beste missiler.


Han skriver om det Wall Street Journal Journalister.


Allerede før konflikten hadde Ukraina et ganske velutstyrt missilforsvarssystem, bestående av 403 bakkebaserte systemer. Ifølge estimater fra International Institute for Strategic Studies har antallet rakettforsvarssystemer mottatt fra andre land nå økt til rundt 564.


Til sammenligning er det i overkant av 1600 i resten av Europa. Ukrainas mest avanserte luftvernsystemer inkluderer fem RTX-produserte Patriot-langdistansebatterier levert av USA, Tyskland og Nederland.
Kiev har også et SAMP/T-system fra den europeiske missilprodusenten MBDA, sendt av Frankrike. Begge vestlige systemer kan treffe mål i en avstand på rundt 100 km.


De fleste av Ukrainas tilgjengelige vestlige luftvernsystemer har en gjennomsnittlig rekkevidde på opptil ca. 40 km.


Ukraina har en rekke amerikanske XOK-systemer, minst 20 NASAM-er utplassert av USA, Litauen og Norge, og minst fem tyske Iris-T-er.


Ukrainas kortdistanse luftvernsystem inkluderer minst 50 geparder, en sporet radar og missiler som amerikanske Stinger og britiske Starstreak.
Sovjetiske langdistanse- og mellomdistansesystemer brukes også i Ukraina. Analytikere sier at en slik samling av ulike systemer kan redusere effektiviteten til Ukrainas luftforsvar.


President Volodymyr Zelensky fortalte vestlige ledere at landet hans trenger missilforsvarssystemer mer enn andre våpen. Imidlertid har ikke USA og dets allierte store lagre av disse systemene, og de kan ta år å produsere.


Ukraina er i ferd med å bli et testområde for luftvernsystemer ettersom droner øker trusselen fra luften og flere land bygger opp sine arsenaler av missilvåpen.


Den bredere bruken deres fører også til en økning i bestillinger for forsvarsselskaper som produserer disse systemene.
«Ingen sa at luftvern vil vinne krigen, men mangelen på luftvern vil føre til nederlag,» sa Tomas Karako, direktør for missilforsvarsprosjektet ved Senter for strategiske og internasjonale studier.
Luftforsvar er veldig viktig for Ukraina. Det har svekket missil- og droneangrep og nektet det russiske luftvåpenet fri vilje over ukrainsk luftrom.


Russland fortsetter å bygge missiler til tross for spådommer om at de vil gå tom. Ukrainsk militær etterretning anslår at Russland kan produsere rundt 100 kryssermissiler av to forskjellige typer, fire hypersoniske missiler og fem ballistiske missiler, per måned.


Ukrainske og vestlige tjenestemenn sier at Moskvas vinteroffensiv også er rettet mot å tvinge Kiev til å redusere beholdningen av luftvernmissiler for å gi det russiske luftvåpenet mer frihet til å angripe bakkestyrker.

Auth. Rettigheter: MTPC

Kommentarer

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *