6 enkle trinn som vil forbedre humøret ditt ᐉ Nyheter fra Fakti.bg – Nysgjerrig

Hver av oss lurte minst en gang i livet på hvordan vi skulle muntre opp. Arbeid, hjemmepleie og vanskeligheter i mellommenneskelige forhold forårsaker ofte stress. Slike problemer påvirker både vår fysiske styrke og vår daglige arbeidseffektivitet.

For noen mennesker varer depresjon i flere uker, for andre i måneder. En rekke psykologer mener at ingen enkelt aktivitet kan forbedre humøret.

Imidlertid er det velprøvde metoder som vil hjelpe deg med å distrahere deg fra smertefulle tanker og forbedre din følelsesmessige tilstand.


Høre på musikk

Hvor paradoksalt det enn kan virke, gjør det ikke melankolsk å lytte til trist musikk, snarere tvert imot. Dette lar deg bli kvitt det. Forskere fra Free University of Berlin gjennomførte en studie og fant ut at mange mennesker lytter til trist musikk i vanskelige tider, og det er denne musikken som lar dem løfte humøret. Ifølge forskere skjer dette av flere grunner. For det første lar trist musikk deg oppleve katarsis – en moralsk rensing som følge av lidelse. I tillegg stimulerer trist musikk følelser av nostalgi og folk begynner ofte å hengi seg til hyggelige minner.

Fordelen med denne metoden er at du nesten ikke har noe å gjøre. Bare sett deg ned et behagelig sted og spill din triste favorittsang.

Før dagbok

En annen måte som ikke krever fysisk innsats eller materiell investering fra din side, er å føre en journal. I følge en studie utført av Ting Zhang fra Harvard University, forbedrer det å ta notater humøret. Sammen med andre lærde oppdaget Zhang i løpet av arbeidet sitt at selv de mest vanlige og tilsynelatende ubetydelige hendelser som er registrert i en dagbok, ender opp med å bli oppfattet som noe hyggelig og meningsfylt.

Med andre ord, hvis du skriver en middag med en venn i dagboken din og leser oppføringen på nytt noen måneder senere, vil du føle mer positive følelser enn på tidspunktet for selve begivenheten.

trene

Velg sporten som vil gjøre deg glad. Det kan være hva som helst: Pilates, boksing, dans, tennis, løping, aerobic eller svømming. Enhver fysisk trening har en gunstig effekt ikke bare på tilstanden til kroppen vår, men også på sinnstilstanden. Forskere har kommet til den konklusjon at sport reduserer stress, angst, aggressivitet og overdreven irritabilitet. I tillegg provoserer sport produksjonen av endorfiner, lykkehormoner. Selv om du begynner å trene halvhjertet til å begynne med, vil du definitivt kjenne at humøret ditt blir bedre i prosessen.

Gå til et kulturarrangement

Besøk et sted du har ønsket å reise til lenge, men fortsatt ikke finner tid til det. Enten det er et teater, et museum eller et kunstgalleri. Norske forskere har samlet inn data om fritiden og humøret til 50 000 mennesker og funnet ut at folk som deltar på flere kulturelle arrangementer (eller deltar på dem selv) ikke lider av angst eller depresjon.

Eksperter har funnet ut at menn føler mer glede ved arrangementer der de bare er invitert til å tenke på det som skjer: teaterforestillinger, konserter eller utstillinger. Og kvinner på sin side opplever glede når de selv kan delta på et arrangement.

Tilbring tid med familie og venner

Har du ikke spist middag med familien på en stund? Har du ikke sett vennene dine på flere måneder? Nå virker det som et godt tidspunkt å fikse denne feilen. Eksperter fra University of Arizona gjennomførte en studie der de sporet den følelsesmessige tilstanden til 80 personer i fire dager. Eksperter har funnet ut at de lykkeligste menneskene har større sannsynlighet for å kommunisere med venner og familie om ting som betyr noe for dem.

Invester i opplevelser, ikke eiendeler

Mange mennesker, i tider med tristhet, prøver å muntre seg opp ved å handle. Impulskjøp påvirker hjernen på sekunder.

Det er mye bedre for fornuften din å bruke penger på opplevelser i stedet for eiendeler. I følge en studie publisert i The Journal of Positive Psychology, gir hyggelige opplevelser en person langt flere positive følelser enn ting.

I denne sammenhengen er folk mer villige til å bruke penger på materielle goder fordi de er lettere å verdsette, skriver vesti.bg, med henvisning til Rambler. Personer som fortsatt foretrakk emosjonelle kjøp, innrømmet imidlertid at de opplevde mye mer lykke enn de vanligvis gjør når de kjøper til og med ekstremt dyre varer.

Legg inn en lapp:

evaluering 5 Siden 4 stemmen.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *