Tidligere Wagner-kommandør forsøkt i Norge (oppdatert)

En tidligere sjef for den russiske militærgruppen Wagner som flyktet fra Norge møtte i retten i Oslo i dag for å svare på anklagene om at han var involvert i et barslagsmål, gjorde motstand mot arrestasjon og bar et våpen med trykkluft, meldte Reuters.

Andrei Medvedev (26) krysset den russisk-norske grensen i januar. Deretter snakket han om perioden han tilbrakte i «Wagner» sammen med russiske styrker i Ukraina. Han ba også om asyl i Norge.

Medvedev er nå siktet for flere hendelser. 22. februar kjempet han med en annen mann utenfor en bar i Oslo, og da politiet ankom, motsatte han seg arrestasjonen og slo en politimann. I en annen hendelse 14. mai brakte Medvedev en luftpistol inn i en bar.

I retten erkjente Medvedev seg skyldig i å bære et våpen og anklager for slåssing utenfor en bar og motstand mot arrestasjon. Men han erkjente seg ikke skyldig på siktelsen for overgrep mot en politimann, som har en maksimumsstraff på 3 års fengsel. Medvedev sa i retten at han skammet seg veldig over det han hadde gjort.

Hvis han blir dømt, står ikke Medvedev overfor en snarlig utvisning fra landet. Immigrasjonsmyndigheter gjentok i går at når en asylsøker blir dømt for en voldsforbrytelse, kan de få midlertidig opphold i stedet for permanent opphold.

Norsk politi etterforsker også perioden Medvedev tilbrakte i Ukraina som en del av «Wagner» og russeren blir avhørt i denne saken, meldte BTA.

Medvedev sa til Reuters i februar at han hadde kjempet i Ukraina, blant annet i området rundt Bakhmut, hvor kampene mellom russiske og ukrainske styrker har vært harde i flere måneder.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *