Amerikanske hockeyspillere feirer seier i verdensmesterskapet

I gruppe A slo USA Østerrike 4:1 (0:0, 2:1, 2:0).

I første omgang fikk Marco Rossi to to-minutters utvisninger for det østerrikske laget, men det ble ingen mål.

I det 28. minutt åpnet USA scoringen gjennom Rocco Grimaldis skudd.

I det 38. minutt utlignet Thomas Raffles, men mindre enn minuttet senere sørget Carter Meisur for 2:1 for USA.
I det 44. minutt sørget Lane Hutson for 3-1, men i det 58. minutt sendte Nik Perbiks ballen i tomt mål.

Kel Petersen reddet 12 skudd i det kampvinnende målet, mens Bernhard Starkbaum reddet 28 av 31 skudd for Østerrike.

Klokken 20.20 går Finland og Frankrike på banen. Denne kampen vil bli sendt direkte på LTV7 TV-kanalen.

I gruppe A har USA 12 poeng på fire kamper, Sverige og Danmark har åtte poeng på tre kamper, Frankrike og Finland har fire poeng hver, Ungarn har to poeng, Østerrike har ett poeng på fire kamper, men Tyskland har fortsatt ikke score et mål.

Latvia spiller mot Norge i gruppe B i Riga.

Klokken 20.20 vil hockeyspillere fra Canada og Kasakhstan gjøre kryssstaver i denne gruppen. Denne kampen vil bli sendt av kanalen «Tet hockey».

I gruppe B, etter tre runder med kamper, har Sveits ni poeng, Canada åtte poeng og Tsjekkia sju poeng. Slovakia og Norge har fire poeng, Kasakhstan og Latvia to poeng, men Slovenia har ingen poeng.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper, med åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag.

De fire beste lagene i hver undergruppe fortsetter medaljekampen i kvartfinalen, men de svakere lagene i begge grupper forlater de sterkere divisjonene, og neste år kommer Polen og England inn blant de 16 beste i stedet.

I fjor vant Finland verdensmesterskapet, og slo Canada i den avgjørende kampen.

Verdensmesterskapet, som arrangeres av de finske byene Tampere og Riga, vil finne sted fra 12. til 28. mai.