Billige migrenemedisiner virker ikke verre enn dyre medisiner

En nylig omfattende studie utført av Universitetet i Bergen (Norge) fant at noen eldre, rimeligere migrenemedisiner er like effektive til å forebygge migreneanfall som nyere, dyrere medisiner. Dette vitenskapelige arbeidet kan bane vei for alternative alternativer for folk som leter etter rimelige løsninger for migrenebehandling, rapporterer New Atlas.

En migrene er ikke bare en alvorlig hodepine, men en intens banking på den ene siden av hodet som kan være ledsaget av kvalme, oppkast, følsomhet for lys og lyd. Det er to hovedtyper av migrenemedisiner: abortmidler for å lindre akutte symptomer og profylaktiske medisiner for å redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av angrepene.Den nye studien fokuserer på forebyggende tiltak. Tradisjonelle medisiner som betablokkere, antidepressiva og antikonvulsiva ble sammenlignet med nyere alternativer som monoklonale antistoffer mot CGRP og botulinumtoksin A (Botox). For å vurdere effektiviteten av disse medisinene i den virkelige verden, ble pasienters bruk av medisiner for å behandle akutt migrene, spesielt triptaner, observert.

Triptaner, som tilhører en klasse legemidler som brukes til å lindre akutt migrene, binder seg til serotoninreseptorer i hjernen og reduserer betennelse og hevelse i blodkar. For å vurdere effektiviteten av profylaktiske legemidler ble det utført en analyse av strukturen til forbruket deres. Marte-Helen Bjerk, hovedforfatter av studien, forklarte at reduksjon av forbruket av triptaner eller langvarig kontinuerlig bruk av profylaktiske legemidler viser effektiviteten.

Ved å bruke data fra den norske reseptdatabasen undersøkte studieforfatterne journalene til mer enn 100 000 migrenepasienter fra 2010 til 2020. Retensjonsratene (varighet av kontinuerlig bruk) og effektiviteten (reduksjon av triptanbruk) av ulike profylaktiske legemidler, inkludert beta. -blokkere, candesartan, lisinopril, topiramat, monoklonale antistoffer mot CGRP, botulinumtoksin A, klonidin og simvastatin.

Resultatene som ble oppnådd viser forskjellige retensjonshastigheter og effektiviteten til disse legemidlene. Det er bemerkelsesverdig at etter slutten av året ble den høyeste overlevelsen observert med botulinumtoksin A, CGRP monoklonale antistoffer og simvastatin. Interessant nok viste simvastatin og amitriptylin, ofte brukt til å behandle henholdsvis kolesterol og depresjon, lik eller større effektivitet enn betablokkere, standard førstelinjebehandling.

Forskning viser at etablerte, rimeligere medisiner kan være like effektive som dyrere alternativer for å forebygge migrene. Imidlertid anerkjente forskere noen begrensninger, som den indirekte målemetoden ved bruk av triptaner og mangelen på vurdering av effekten av uspesifikke medisiner for å behandle akutte tilstander. Ytterligere studier pågår for tiden for å undersøke potensialet til kolesterolsenkende medisiner for å forebygge migrene.

Oversettelse: GlasNews.bg

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *