Blues dominerer i Norge i siste liten

Mathieu Warnier, Media365, Skrevet fredag ​​5. mai 2023 kl. 22:10.

Takket være Alexander Texiers tallmessig dårlige suksess helt på slutten av kampen, vant de blå i Norge (3:4) i sin nest siste forberedelseskamp til elite-VM 2023.

The Blues avanserer foran verdensmesterskapet i 2023. Philippe Bozons menn gjorde en stopp i Norge før de dro til Tammerfors etter et topp-to-oppgjør mot Slovenia på Aren’Ice i Cergy-Pontoise. På isen til Varner Arena i Askeri spilte de blå nest siste oppvarmingskamp før starten av elite-VM denne fredagen. Et møte som det franske laget startet veldig bra med åpningsresultatet etter kun 24 sekunder. Justin Addamo, startet av Tim Bozon og Alexandre Texier, gikk for å lure Jonas Arntzen. En fordel som franskmennene klarte å forsvare i under ni minutter. Mattias Nørstebø og Ken Andre Olimb kunne ha satt Michael Haga i skuddposisjon, som ikke ga Julian Junca den minste sjanse. Begynnelsen av andre periode var ikke lett for det franske laget, de slapp inn to mål i løpet av sju minutter.

Texier byr Blues til å vinne

Det var først og fremst Mathias Trettenes, satt på av Sondre Olden og Ole Holm, som gjorde at Norge kunne utnytte måltavlen. Mathias Trettenes snudde deretter til en pasning ved siden av Ole Holm og tilbød Andreas Martinsen scoring til pause. Men helt på slutten av andre periode klarte Blues å redusere takket være Charles Bertrand, perfekt kompensert av Hugo Gallet og Anthony Rech. Utligningen kom mindre enn fire minutter ut i siste periode. Denne gangen var det Louis Boudon som var på slutten av en aksjon initiert av Anthony Rech og Charles Bertrand for å bringe de to lagene tilbake på nivå. Til slutt var det Alexandre Texier som til tross for at han var i undertall, spilte perfekt sammen med det norske forsvaret for å score vinnermålet. Med denne tredje strake seier (3-4) er de blå fulle av selvtillit og må avslutte denne treningsøkten med godt humør, på samme is og mot samme motstander, denne lørdagen.