Hvorfor er det verdt å lære norsk i Norge selv om du ikke trenger det på jobb?

I Norge er det fullt mulig å finne jobb selv uten å kunne det tsjekkiske språket. Men å bo i Norge og ikke forsøke å lære norsk kan til syvende og sist føre til vanskeligheter både i jobb og sosialt liv.

Det finnes en rekke jobber i Norge som ikke krever at du snakker det lokale språket. Så du kan definitivt få jobb her uten å snakke norsk. Vanligvis er det nok å snakke engelsk, og i noen tilfeller er til og med minimal samtale nok.

«I Norge ansetter mange bedrifter engelsktalende kandidater som ikke har norskkunnskaper. – Dette er tydelig i teknologi, i vitenskap, på arbeidsplasser som hoteller, barer, restauranter, butikker og lignende, bemerker Karin Ellis, grunnlegger av Ellis Culture, et selskap med fokus på å avmystifisere de sosiale normene og uskrevne regler i norsk spesialisert seg på arbeidsmarkedet.

Det virker som det nå er et veldig godt tidspunkt å finne jobb i Norge, selv om du ikke snakker språket. Det er virkelig ikke lett for ansatte å tiltrekke seg kvalifiserte medarbeidere.

Motvilje mot å lære det lokale språket kan imidlertid stenge mange dører for nykommere på sikt, selv om de klarer å finne en jobb som ikke krever norskkunnskaper.

«Det er veldig viktig at innvandrere anstrenger seg for å lære norsk, selv om de jobber på et sted hvor det ikke kreves språkkunnskaper.» «Hvis du ikke kan norsk, blir du ikke fullt ut akseptert på arbeidsplassen eller i samfunnet «, K. Ellis er ikke i tvil.

Eksperten la til at språkkonflikter kan oppstå på arbeidsplassen og til og med ansatte i pålitelige og anerkjente bedrifter kan nekte å snakke et annet språk enn norsk. Til syvende og sist, hvis du ikke kan språket, kan det bare være vanskelig å kommunisere med andre nordmenn.

«Hvis du ikke prøver å lære det lokale språket, kan det ha en negativ innvirkning på kommunikasjonen din med kollegene dine fordi de kan begrense deres kommunikasjon med deg. Selv om de snakker engelsk til deg på jobben, er det stor sannsynlighet for at de foretrekker å kommunisere med norsktalende kolleger, mener K. Ellis.

Selv om du bare oppholder deg i Norge kort tid, er det verdt å lære i det minste litt av språket – kanskje bestemmer du deg for å bli lenger.

– Innvandrere som starter i arbeid på åremål blir ofte i Norge lenger enn opprinnelig planlagt. Når han bestemmer seg for å bytte jobb etter en stund, begynner han å angre på at han ikke lærte norsk fra starten av. Og arbeidsgiveren vil absolutt ikke la seg imponere over at den potensielle arbeidstakeren ikke har anstrengt seg for å lære norsk, forklarer K. Ellis.

Å lære norsk kan også åpne for bedre karrieremuligheter.

«Å lære norsk kan være nyttig i karriereveien din, da det lar deg kommunisere og samarbeide med kolleger på et dypere nivå og unngå misforståelser.» Og arbeidsgivere tar ofte hensyn til kandidatenes kommunikasjonsevner, forklarer eksperten.

Bare det å kunne føre en uformell samtale på norsk kan ha en positiv innvirkning på dine karrieremuligheter og forfremmelsesmuligheter. Dette er fordi slike uformelle samtaler er med på å understreke evnen til å kommunisere og komme godt overens med menneskene rundt deg.

«Hvis du vil være en god medarbeider eller leder i Norge, må du bidra til å skape et godt arbeidsmiljø – være interessert i kollegene dine, støtte dem, utveksle informasjon.» Alt dette er mye enklere hvis du snakker norsk – vis det på denne måten Du, at du har tatt grep og streber etter å bli en del av det norske fellesskapet, at du ønsker å forstå kulturen i landet, forklarer K. Ellis.

Det er andre fordeler ved å ta deg tid til å utvikle språkkunnskapene dine: Dette vil gjøre det lettere for deg å kommunisere utenfor jobben.

«Etter å ha lært norsk blir det mye lettere å kommunisere med nordmenn – man snakker tross alt språket deres og forstår vitsene deres.» Dere kan utveksle erfaringer, nyheter og inntrykk med hverandre. Når du kan språket, har du mer vanlige samtale- og diskusjonstemaer, enten det er i lunsjpausen eller på fest», bemerker Ellis.

Drevet av thelocal.no.

Likte du det? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Hvorfor er det verdt å lære norsk i Norge selv om du ikke trenger det på jobb?

sfgdfg

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *