Novo Nordisk blir Europas dyreste statseide selskap (oppdatert)

I forrige uke sa administrerende direktør Lars Freuergaard Jørgensen at han forsøkte å overtale europeiske myndigheter til å finansiere fedmemedisin Wegovy for de mest overvektige eller de med komorbiditeter, og fremhevet både de medisinske fordelene og økonomien ved behandling.

Kommentarene hans er de mest detaljerte ennå om legemiddelprodusentens strategi for å ekspandere i Europa, der de fleste land har offentlige helsesystemer.

«I Europa vil vi sikte på å få refusjon for pasienter med høyest BMI, med komorbiditeter, og kanskje de som er mest vanskeligstilt fra et sosioøkonomisk synspunkt,» sa han på et Reuters Newsmaker-arrangement, og la til at disse mennesker er ofte «blant dem som bærer de høyeste kostnadene i helsesystemene».

Wegovy er den første som markedsfører i en ny klasse med svært effektive vekttapsmedisiner. Brukt i forbindelse med kostholdsendringer og trening gir det et gjennomsnittlig vekttap på ca. 15 %. Faktisk har stoffet forvandlet formuen til Novo, hvis aksjer har steget rundt 165 % siden Wegovy ble lansert i USA for to år siden. Det har tiltrukket seg oppmerksomheten til pasienter, investorer og til og med kjendiser.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *