Det japanske kvinnefotballlaget gikk selvsikkert inn i kvartfinalen i verdensmesterskapet. De lyseste øyeblikkene / artikler

Det japanske landslaget tok ledelsen i det 15. minutt, da den norske spilleren Ingrida Sirstad Engen ikke klarte å sende ballen i eget mål.

Japan – Norge 1:0

Det hadde bare gått fem minutter, et godt øyeblikk for det norske landslaget som ble utnyttet forsiktig av Guro Reiten til 1:1.

Japan – Norge 1:1

Det japanske landslaget klarte først å ta ledelsen i andre omgang, da Risa Shimizu scoret ballen i motstanderens mål.

Japan – Norge 2:1

I det 81. minutt avsluttet Japan nesten alle Norges håp da Hinata Miyazawa sørget for 3-1.

Japan – Norge 3:1

Det japanske landslaget avsluttet gruppeturneringen som ledere av gruppe C, og klarte å slå det spanske, Zambia og Costa Rica-landslaget. I mellomtiden endte de norske kvinnene på andreplass i gruppe A med én seier, ett tap og én uavgjort gjennom hele turneringen.

Lørdag konkurrerte Spania og Sveits også i 16-delsfinalen, der Spania eliminerte motstanderne fra videre deltakelse i turneringen med en score på 5:1.

KONTEKST:

Verdenscupen varer til 20. august, med deltagelse av 32 landslag i finaleturneringen for første gang, fordelt på åtte grupper på fire lag i første runde. Frem til 3. august spilte grupper i New Zealand og Australia en round-robin-turnering, hvoretter de to beste lagene gikk inn i 16-delsfinalen.

Alle avgjørende kamper i den siste turneringen kan ses direkte på LTV7 og LSM.lv.