«Nye Breivik». Et seksuelt rovdyr planla en massakre. «Jeg kan angripe hvor som helst»

Ungarsk politi har frigitt dokumenter knyttet til en 45 år gammel norsk mann som ble arrestert av en spesiell operativ enhet 14. juni i år. i leiligheten hans i Budapest. Det ungarske politiets nasjonale etterforskningsbyrå ble informert om den planlagte massakren på nordmannen av Anti-Terrorism Center (TEK). Mannen la ut flere videoer på nettet der han annonserte massedrap.

Ungarn: «Nye Breivik» arrestert. «Jeg kan angripe hvor som helst»

Rikskriminalen melder at videoene nordmannen har lagt ut er lagt ut på en av nettsamfunnene. Materialene var tilgjengelige. I de fleste snakket mannen norsk, i noen tilfeller brukte han engelsk. «Han sa setninger som: «Jeg skal ta bort alt som er viktig, alt som er verdifullt, jeg kommer til å ødelegge landet. Hør! Jeg kan angripe hvor som helst. Fly, flyplasser, togstasjoner, ingenting. «er en problem for meg. vil ødelegge de uskyldige’» – leser vi i filene til ungarske etterforskere.

Etterforskningsavdelingen henvendte seg til norske kriminaletterforskere. Det førte til at det viste seg at 45-åringen hadde lang fartstid i Skandinavia: Han hadde blant annet kriminelt rulleblad og domfellelser. for seksualforbrytelser.

– Basert på innhentet informasjon var det nødvendig å pågripe mannen så raskt som mulig, og noen timer etter varselet ble det gjennomført en koordinert aksjon – opplyser tjenestene. Det ble beslaglagt elektronisk utstyr fra nordmannens leilighet. Etterforskere har allerede avhørt mannen mistenkt for å ha begått en forbrytelse som involverer «en trussel om å begå en terrorhandling». Han ble deretter sendt til fengsel. Lørdag besluttet retten å sone straffen hans ved Institutt for rettsmedisinsk observasjon og behandling.

Husk at Anders Breivik – som nå har tatt navnet Fjotolf Hansen – myrdet 77 mennesker i 2011 på Utøya og foran Statsministerens kontor i Oslo. Breivik ble styrt av høyreorienterte ideer og ønsket å rette nordmenns oppmerksomhet på det han så som migrasjonens negative innvirkning på hjemlandet.

RadioZET.pl/politi.hu

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *