Broen kollapser i Norge på grunn av kraftig regn

En jernbanebro i Sørøst-Norge som strekker seg over en oversvømt elv kollapset i dag etter kraftig regn i forrige uke, rapporterte Associated Press, som siterer myndighetene.

BaneNOR, det statlige organet med ansvar for jernbaneinfrastruktur, sa at den sentrale delen av stålfagverksbroen over Lagenelven hadde sklidd ut i vannet «på grunn av en svikt i det sentrale fundamentet til broen».

For en uke siden ble trafikken på broen stanset på grunn av frykt for at den kunne kollapse på grunn av stigende vann etter forrige ukes kraftige regnvær. Som et resultat var det ingen fare for menneskeliv, rapporterte BTA.

«I morges begynte Ban Nor å undersøke omfanget av skadene på broen da dens sentrale del kollapset i elven,» sa byrået i en uttalelse.

Den 172,5 meter lange broen var bygd opp av tre strukturer. Den ble bygget i 1957 ved bredden av elven.

Regn tvang tusenvis av mennesker til evakuering i Sørøst-Norge, der en enorm mengde vann fylt med knuste trær, rusk og søppel rant ut i normalt rolige elver etter dager med kraftig regn.

Stormen Hans rammet Nord-Europa og forårsaket transportforstyrrelser, flom og strømbrudd i Norden og Baltikum. Minst tre mennesker døde.

En demning i Sørøst-Norge kollapset etter at vann trengte seg inn, og i nabolandet Sverige ble et tog sporet av da flom feide bort en jernbanefylling.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *