Burkaer og niqab er forbudt i norske utdanningsinstitusjoner

Stortinget vedtok tirsdag en lov som forbyr bruk av hel eller delvis ansiktstildekking i landets utdanningsinstitusjoner.

Loven gjelder for alle elever, studenter, lærere, forelesere og pedagoger som befinner seg i «opplæringssituasjoner». Loven ble godkjent av Stortingets flertall i to tredagers avstemningsrunder, slik det kreves av norske parlamentariske prosedyrer.

Representanter for Venstre-sosialistene, de røde og de grønne stemte imot.

Venstresosialistisk parti gikk inn for at forbudet kun skal gjelde for ansatte ved utdanningsinstitusjoner, men ikke studenter eller elever.

Det innvandrerfiendtlige partiet Progreso sa at det var fornøyd med den vedtatte loven.

– Veldig gode nyheter. Da Progreso-partiet foreslo et totalforbud mot burkaer og niqab i 2003, ble vi ledd av. – Nå ser vi at vi har klart å bringe det politiske miljøet nærmere vårt ståsted, sa partirepresentant Åshildas Bruun- Gundersen.

– Vi er overbevist om at norske politikere om noen år vil være klare til å akseptere et fullstendig forbud mot niqab på offentlige steder, er ikke Å i tvil. Bruun Gundersen.

Et annet skandinavisk land, Danmark, vedtok allerede et slikt forbud forrige uke, og fikk kritikk fra menneskerettighetsorganisasjoner inkludert Amnesty International.

I Norge ble et forbud mot ansiktstildekking i utdanningsinstitusjoner møtt med motstand fra utdanningsinstitusjoner da det ble innført i Stortinget.

Norges Handelshøyskole kalte forbudet «rart og dramatisk», mens Universitetet i Bergen og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet sa at forbudet var unødvendig.

Forsikringsforslaget ble laget i fjor.

– Dette forbudet er et tydelig tegn på at det forventes å se på hverandres ansikter i Norge. – Vi vil fortsette å jobbe for å innføre et fullstendig forbud, jeg er sikker på at ikke en eneste part om noen år vil være villig til å gjøre det, sa Å. Bruun Gundersen.

Drevet av thelocal.no.

Likte du det? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Burkaer og niqab er forbudt i norske utdanningsinstitusjoner

sfgdfg

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *