Buzzfeed News, symbolet på de nye nyhetsmediene, vil bli lagt ned

BuzzFeed News, en nyhetsside buzzfeed, vil stenge som en del av en spareplan, kunngjorde konsernets ledelse torsdag, og forseglet tallets fiasko gratis informasjon på nettet. «I dag reduserer vi arbeidsstyrken vår med omtrent 15 % … og begynner prosessen med å stenge BuzzFeed News,» skrev BuzzFeeds medgründer og administrerende direktør Jonah Peretti i et notat til ansatte sett av AFP.

«De foretar permitteringer i nesten hver divisjon» og «vi har bestemt at selskapet ikke lenger kan fortsette å finansiere BuzzFeed News som en egen organisasjon,» la han til. 15% av arbeidsstyrken representerer ca 180 ansatte for BuzzFeed, som har ca 1200. BuzzFeed-aksjen falt ca 20% torsdag i New York etter kunngjøringen.

Ifølge konsernledelsen vil «en rekke stillinger» åpnes innenfor BuzzFeed.com og «HuffPost», en direkte konkurrent kjøpt opp av BuzzFeed i 2020. «Fremover vil vi ha ett nyhetsmerke, HuffPost, som er lønnsomt og har et lojalt, direkte publikum på hjemmesiden,» la Jonah Peretti til.

Pulitzer-prisen

BuzzFeed, som ble lansert i 2006, regnes som målestokken for en ny generasjon av gratis, popkultur-infunderte sosiale medier, hvis økonomiske modell nesten utelukkende var basert på reklame. BuzzFeed News, en versjon dedikert utelukkende til informasjon og etterforskning, ble lansert i en andre fase og hadde rundt seksti ansatte.

I 2021 vant hun sin første Pulitzer-pris, den mest prestisjefylte journalistikkprisen i den internasjonale kategorien, for en serie artikler om muslimske fangeleirer i Kinas Xinjiang-region, undersøkelser ved hjelp av satellittbilder. Avslutningskunngjøringen kommer i en spent kontekst for media etter år med vekst, spesielt på bakgrunn av fallende annonseinvesteringer.

Parallelt med de massive permitteringsplanene hos gigantene innen ny teknologi, ble det også nedlagt jobb hos CNN, NBC og i redaksjonene til Vox Media-gruppen, eieren av nettsidene Vox, The Verge og New York Magazine.

«Ikke mist av syne hva som gjorde deg vellykket»

I følge Chris Roush, professor i journalistikk og dekan ved Quinnipiac University’s School of Communications, «ble BuzzFeed for aggressiv og mistet fokus.» «Han vant en Pulitzer-pris. Men han sluttet bare å gjøre det som gjorde ham vellykket,» som gjorde at han ble «påkrevd lesing for 20-åringer,» forklarte han til AFP. «Dette er en advarende historie for mediestartups: ikke mist av syne hva som gjorde deg vellykket,» la Chris Roush til.

Jonah Peretti snakket om de «utallige utfordringene» selskapet hans sto overfor, inkludert pandemien, men også «den teknologiske resesjonen, en tøff økonomi, et fallende aksjemarked, en nedgang i det digitale annonsemarkedet og konstant endring. når det gjelder publikum og plattformer. «.

Han påpekte også at markedet for Spacs, de børsnoterte finansielle instrumentene for å fusjonere med selskaper som ønsker å gå på børs, «vil miste momentumet som genererer mindre kapital.» BuzzFeed ble offentlig på denne måten i slutten av 2021, men samlet inn langt mindre penger enn forventet.

Jonah Peretti erkjente imidlertid at han kunne «håndtert» disse endringene bedre og «sakte akseptert at de store plattformene ikke vil gi distribusjonen eller den økonomiske støtten som trengs for å støtte kvalitet, gratis, nettverksjournalistikk.» sosial.
louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *