Etter komplikasjoner med representanter for den russiske klubben dro de aserbajdsjanske «Sabah»-spillerne til Riga / Artikler

(supplert med kamper bekreftet på onsdag)
Sabah har syv personer med russisk pass, inkludert hovedtrener Murad Musayev og to fotballspillere. De fikk ikke komme inn i Latvia uten visum i den aktuelle kategorien, og Sabah truet til og med med å ikke dra til Riga i det hele tatt hvis han ikke klarte å komme til kampen som var planlagt til onsdag i sin helhet.

Russiske statsborgere fra den aserbajdsjanske fotballklubben «Sabah» hadde vanskelig for å komme til kampen i Latvia

Da meldte imidlertid «Sabah» på sosiale medier at de kommer til kampen i Riga og vil konsentrere seg mest mulig om den kommende kampen. På sin side annonserte det latviske fotballforbundet at kampen vil finne sted onsdag på Sloka Stadium.

Fotballkommentator Edmunds Novickis rapporterte tidligere mandag at det aserbajdsjanske laget ba UEFA om å endre spillested for kampen. Returkampen i Aserbajdsjan er berammet til en uke senere.

Det er foreløpig ikke kjent hvilke ingredienser Sabah vil bruke i Riga. Det latviske fotballforbundet (LFF) er heller ikke helt sikre på hvordan dette problemet skal løses. Det er underforstått at «Sabah»-spillerne og klubbansatte som fikk komme inn i Latvia vil ankomme Riga. Den aserbajdsjanske klubben kan imidlertid finne en løsning for å lovlig bringe til Riga også de syv personene som ikke fikk komme direkte til Latvia.

Vadim Lashenko om muligheten for at den aserbajdsjanske fotballklubben «Sabah» spiller i Latvia

LFF-president Vadim Lashenko tillot muligheten for at det aserbajdsjanske laget kunne fly til et annet EU-land, hvor de fikk lov til å komme inn, og deretter ankomme Latvia i transitt. I dette tilfellet kan borgere av den russiske klubben ha en Schengen-visumkategori for å bo i Latvia. Denne saken vil imidlertid bli koordinert med de relevante latviske institusjonene.

Kampen kan også skyves tilbake til torsdag, men den muligheten anses som usannsynlig, ettersom et annet latvisk lag, FK «Auda» også skal spille hjemmekampen sin i Conference League på torsdag.

RFS-spill kan ikke overføres til de nærmeste nabolandene, det vil si Litauen, Estland eller Polen, som har svært like innreisekrav for statsborgere fra aggressorlandene. I teorien er det ingenting som hindrer overføring av kamper utenfor EU til et land under UEFAs jurisdiksjon, som Balkan. Imidlertid er det en ganske vanskelig oppgave å organisere spillet på to dager, og oppfylle alle nødvendige betingelser.

Dette er ikke første gang i fotballen at et lagmedlem må bo hjemme på grunn av visum, men UEFA har ikke flyttet landskamper til andre dager eller land på grunn av dette. Hvis det aserbajdsjanske laget av en eller annen grunn ikke kommer, vil Sabah være det største offeret, fordi de vil lide av en teknisk ulempe.

Hvis Riga-spillerne når den tredje kvalifiseringsrunden i Conference League, blir neste motstander av RFS «Partizan» fra Beograd.

Skrivefeil?

Marker tekst og trykk Ctrl+Enterå sende tekstbiten som skal rettes til redaktøren!

Marker tekst og trykk Rapporter feil knappen for å sende tekstutdraget for retting til redaktøren!

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *