Landing på Krim del av en omfattende operasjon

Spesialstyrker fra Ukrainas militære etterretningsbyrå GOeR gjennomførte en operasjon på Krim i morges, melder etterretningstjenesten. De ville ha klart å lande på den russisk-okkuperte halvøya. Den hemmelige tjenesten publiserte en video på Facebook som angivelig viser enheter som heiser et ukrainsk flagg.

GOeR spesifiserer ikke hva formålet med operasjonen var, men hevder at et uspesifisert antall russere ble drept. Hvis GOeRs påstander er sanne, vil det være første gang ukrainske tropper har nådd Krim siden starten av den russiske invasjonen. Enhetene skal ha landet ytterst vest på Krim, nær byene Mayak og Olenivka.

Telegram-kringkasteren Baza, som har bånd til russiske myndigheter, skriver at en campingplass i Olenivka ble beskutt med eksplosiver og maskingevær i morges. Angrepet skal ha blitt utført av rundt ti personer i to gummibåter. Baza rapporterer ingen dødsfall eller skader. Den pro-regjeringsvennlige russiske Telegram-kringkasteren Shot skriver at fire båter med femten til tjue «ukrainske sabotører» ble eliminert til sjøs. Baza og Shots påstander kan ikke bekreftes uavhengig.

Krim har vært et fast mål for drone- og rakettangrep det siste halvannet året. Selv om Kiev sjelden tar på seg ansvaret for angrepene, mistenkes Ukraina å stå bak. Ukraina ser på gjenerobringen av Krim, som har vært okkupert av Russland siden 2014, som et av landets viktigste militære mål. Halvøya er hjemsted for den russiske Svartehavsflåten og fungerer også som en forsyningsvei for russiske tropper i Sør-Ukraina.

Dan de Vries

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *