Den argentinsk-spanske samproduksjonen vant prisen «Golden Aphrodite».

«Golden Aphrodite» Grand Prize for den beste filmen i XXXI IFF «Love is Madness» vant den argentinske og spanske samproduksjonen «Let the Dance Begin» av Marina Sereseski. Begrunnelsen til den internasjonale juryen er som følger: «På grunn av historiens eksepsjonelle mestring og de fascinerende karakterene, på grunn av deres evne til å fremkalle følelser, sende meningsfulle meldinger og ha en varig innvirkning.» Filmen mottok også prisen for den mannlige rollen som Dario Grandinetti – «på grunn av den komplekse og beundringsverdig dype og rike tolkningen av bildet», samt prisen til Guild «Kinokritika» fra Union of Cinematographers Bulgarians. 4. september, klokken 19.00, vil det være en spesiell visning av «La dansen begynne».
Prisen for beste skuespillerinne ble tildelt Sophie Grobjol for sin rolle i Rose av Nils Arden Oplev. «En fantastisk forestilling fra Sophie Grobjol som Rose som Inger, en flerlagsfigur som forandrer seg fundamentalt gjennom hele handlingen. Skildringen av Inger og hennes kamp for mental helse er både direkte og kraftfull, slik at publikum føler seg veldig nær hans. «
Den spesielle juryprisen ble tildelt filmen «Suna» av Chidem Sezgin – «på grunn av det vakre og sjarmerende bildet av en meget sterk kvinne, presset av århundregamle maktforhold i bygdesamfunnet».
Valget av ungdomsjuryen er «68. mars» – Polen, regissert av Krzysztof Lang. Union of Bulgarian Film Actors kåret filmen av Isti Madaras (Ungarn) «Between Life and Death» som deres favoritt. Varna kommunepris ble delt ut til «Leit av meg» – Norge – Sverige – Danmark – Frankrike, i regi av Christopher Borgli.
Som DUMA skrev, ble prisen for det samlede bidraget til bulgarsk kino delt ut til Henri Kulev under åpningsseremonien til festivalen.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *